Pridružite se nam
38.000 članov zaposlenih v vzgoji, izobraževanju, znanosti in kulturi.
Svizove novice!
Spodaj vpišite e-naslov:
Ljubljana, 29.05.2015

Mesto za otroke – Minicity Ljubljana

V teh pomladnih dneh je SVIZ sklenil pogodbo o sodelovanju še z upravljavcem in lastnikom kreativne otroške delavnice, ki organizira interaktivni program za otroke imenovan Minicity Ljubljana – otroško kreativno mesto. Dogovorili smo se za 10-odstotni popust na ceno vseh storitev (vstopnice, praznovanje rojstnih dni, varstvo, letne prenosne vstopnice, družinska karta), ki ga članice in člani lahko koristite ob predložitvi članske izkaznice. Popust ne velja za nakup izdelkov iz Minicity trgovinice ter Minicity kavarnice&slaščičarnice.


Minicity Ljubljana je mesto v malem, namenjeno otrokom med 3. in 12. letom. V kreativnem otroškem mestu Minicity otroci namesto na klasičnih igralih čas preživljajo v televizijskem in radijskem studiu, na letalu, v zavetišču za živali, v tovarni avtomobilov ali eni izmed drugih 19 igralnih enot, ki predstavljajo svojevrstne poklice in dejavnosti, ki jih opravljamo v vsakdanjem življenju. Otrokom so na voljo edinstveni igralni rekviziti in didaktične igre ter programi, ki jih pripravlja ekipa strokovnjakov s področij pedagogike in psihologije v sodelovanju s slovenskim gospodarstvom in z javnimi institucijami.

V poslovno-nakupovalnem in rekreativno-zabaviščnem delu Ljubljane, BTC Cityju, se nahaja prvo otroško mesto v Sloveniji, v katerem otroci skozi igro spoznavajo poklice in pridobivajo uporabna znanja. Malo mesto z majhno pekarno, bolnico, policijsko postajo in 19 drugimi igralnimi enotami v podobi hišic, ki stojijo ob malih ulicah, spominja na čisto pravo mesto. Ponuja didaktične igre, zasnovane na način, da razvijajo miselne sposobnosti, domišljijo, spoznavne, socialne in čustvene kompetence otrok. V vsaki igralni enoti so na voljo edinstvena igralna orodja, ki so večinoma pripomočki, ki jih uporabljajo odrasli v svojih poklicih. Tako se pod vodstvom izkušenih animatorjev otroci spoznajo z mešalno mizo v čisto pravem radijskem studiju, barvajo stene z barvami, ki jih uporabljamo doma, preoblečejo se v delovna oblačila in se prelevijo v vloge policistov, gasilcev, pilotov in številnih drugih poklicev.

Čeprav gre za otroško mesto, Minicity Ljubljana s Središčem za starše nudi aktivnosti za prosti čas z dodano izobraževalno vrednostjo celotni družini.

Minicity Ljubljana se nahaja v Hali A, v BTC City in je odprt od ponedeljka do sobote med 10. in 20. uro, v nedeljo pa od 10. do 18. ure. Več informacij najdete na Facebook strani Minicity Ljubljana in na spletni strani minicity.si.

Cenik vstopnic si lahko ogledate na tej povezavi - KLIK!

Člani smo:

ETUCE
KSJS
Education International
FIM

Ostanite na tekočem:

RSS novice:

Povej naprej:


 
GO SVIZ Slovenije: Oražnova 3, p.p. 196, 1102 Ljubljana, telefon: +386 1 24 40 900, faks: +386 1 24 40 920, e-pošta: info@sviz.si in tajnistvo@sviz.si;
pravna služba - 01/24 40 910, 01/24 40 912, 01/24 40 914 in 01/24 40 922, e-pošta: pravna.pisarna@sviz.si;
finance in organizacija - 01/24 40 906; mednarodna dejavnost in stiki z javnostmi - 01/24 40 908