Pridružite se nam
38.000 članov zaposlenih v vzgoji, izobraževanju, znanosti in kulturi.
Svizove novice!
Spodaj vpišite e-naslov:
Ljubljana, 05.04.2017

Vprašanja LGBTI v vzgoji in izobraževanju

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) – Odbor za enakost SVIZ vabi svoje članice in člane ter druge zainteresirane na


OMIZJE

»VPRAŠANJA LGBTI V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU«,


ki bo potekalo v sredo, 19. aprila 2017, z začetkom ob 15.30 uri, na sedežu GO SVIZ, v veliki sejni dvorani, na Oražnovi ulici 3, v Ljubljani.

Sindikat vzgoje, izobraževanja znanosti in kulture (SVIZ) v sklopu svojega Odbora za enakost SVIZ
, katerega temeljno poslanstvo je ozaveščati in spodbujati širše zavedanje ter razmišljanje o pomenu enakosti na vseh ravneh družbe ter tudi delovati v tej smeri pripravlja omizje o vlogi vzgojno-izobraževalnega sistema pri predsodkih in stereotipih ter navzočnosti diskriminacije, nasilja na podlagi spolne usmerjenosti, spolne identitete in spolnega izraza posameznic in posameznikov.

Z namenom prikazati različne vidike omenjene tematike, prikazati izzive in težave, s katerimi se srečujejo LGBTI posameznice in posamezniki (lezbijke, geji, biseksualne, transspolne, interseksualne osebe) v vzgoji in izobraževanju (tako šolajoči se kot zaposleni), in nasploh izboljšati znanje o področju LGBTI tematik med zaposlenimi v vrtcih in šolah ter drugimi zainteresiranimi bodo na našem tokratnem omizju sodelovali:

- dr. Mirjana Ule, socialna psihologinja in redna profesorica na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, ki bo prikazala temelje predsodkov in stereotipov ter (ne)strpnosti do marginaliziranih skupin – tj. do vsega tistega, kar ni v skladu z obče sprejetimi normami v posamezni družbi;

- dr. Roman Kuhar, redni profesor na Oddelku za sociologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani, ki se raziskovalno med drugim poglobljeno ukvarja z LGBT študijami, sociologijo spola in spolnosti, in je nekdanji urednik LGBT revije Narobe ter bo na omizju predstavil izbrane rezultate o vsakdanjem življenju LGBT oseb v Sloveniji;

- Melani Centrih, ravnateljica Gimnazije Ptuj, ki bo spregovorila o svojih prizadevanjih proti homofobiji, o boju za enakopravnost, vlogi pedagoških in drugih strokovnih delavk in delavcev v vrtcih in šolah ter staršev, ko se srečajo s tematiko LGBTI, in

- dr. Matjaž Konvalinka, izredni profesor na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani, ki bo predstavil svoje izkušnje kot LGBTI koordinator na fakulteti.

Po prispevkih gostujočih govornic in govornikov bo priložnost za vprašanja in razpravo o predstavljeni tematiki. Za dogodek je skupno predvidena približno ura in pol; zapis o omizju s fotografijami bo naknadno objavljen na spletni strani www.sviz.si.

Svojo udeležbo na omizju »Vprašanja LGBTI v vzgoji in izobraževanju«, ki je brezplačna (potnih stroškov pa SVIZ ne krije), prosimo, čim prej, najpozneje pa do torka, 18. aprila 2017, sporočite po e-pošti na naslov tajnistvo@sviz.si (navedite, da se prijavljate na omizje Odbora za enakost SVIZ, svoje ime in priimek ter ustanovo, iz katere prihajate).

Vljudno povabljeni v čim večjem številu!

Vaš komentar:

Z vpisom zahtevanih podatkov lahko h gornji objavi prispevate svoj komentar. Vnos vašega e-naslova, ki ob komentarju ne bo objavljen, je obvezen, saj boste nanj prejeli potrditveno obvestilo. V tem obvestilu boste našli povezavo, na katero morate klikniti, da bo vaš komentar na strani postal viden.

Za morebitna dodatna pojasnila nam lahko pišete na e-naslov: info@sviz.si
Ime:
E-naslov:
Komentar:   
tadej (11.04.2017 19:42:43)
Kot govornika hočem imeti Vodeba.
Rado (11.04.2017 21:36:04)
Spisek povabljenih in naslov teme, kaže na to da se bo dobilo nekaj somišljenikov, ki se bodo strinjali eden z drugim.
Na tem mestu se sprašujem, kje je tista intelektualna levica, nekdanja levica, ki je znala svoje probleme izostaviti tudi drugače mislečim. In jih obraniti /če se jih seveda da obraniti/. Voltaire in njegova paradigma, da je nujno narediti vse, da se bo slišal tudi glas drugače mislečih je očitno izginil iz repertoarja intelektualne levice.

Tudi sporočilo tega foruma bo zaradi tega manka imelo le marginalno veljavo.
Canković Dejan (12.04.2017 16:41:51)
Rado: Ja prave levice zaenkrat še ni.- Teli vsi na FDV-ju so sami teoretiki brez grama resničnega znanja.- Dr naziv imajo pa zato , da si lahko s tem ničverednim papirjem rit obrišejo. Roothchild familija ima svoj program, da poneumi družbo in to tudi delajo s tem nam usiljujejo evropske zakone, ki so jih oni zrežirali, da nas s temi sredstvi še bolje poneumijo, ker edino naumne ovce bodo realizirale njihov zlo-koncept globalne družbe. NA TEM SREČANJU PONAREDEK LEVIČARJEV NE BO NITI MALO RAZLAG IZ SVOJEGA JAZA, AMPAK SAMO NEKE RAZLAGE - NEKIH TUJIH PONAREDEK STROKOVNJAKOV...
Alenka Viceljo (14.04.2017 03:57:40)
Na omizju želimo tudi strokovnjake, ki se z uvajanjem LGBT agende na osnovnih šolah ne strinjajo, predlagam g. Romana Vodeba. Ne želimo gledati samo LGBT aktivistov. Vaše promoviranje LGBT lobbya je neokusno.
Janez (16.04.2017 10:08:03)
Sramota, kako otroke oddaljujete od naravnega razvoja in možnosti svobodnega razmišljanja s vsiljevanjem ideologij ki še ne dokončno razvitim osebam povzroča zmedo ter nezaupanje v lastno identiteto, rušite moralne norme za ustvarjanje trdnih družin...
Marvin (18.04.2017 17:24:15)
Lep članek, ki zaobjema temo: Slovenija – dežela “kritičnih mislecev” in diplomiranih idiotov. Več na
http://nova24tv.si/slovenija/slovenija-dezela-kriticnih-mislecev-in-diplomiranih-idiotov/

V času, ko nam populacija izginja bodisi zaradi premajhne rodnosti bodisi zaradi odliva v tujino ali stagniranja v odsotnosti pravega dela so moderne teme, ki odvračajo pogled na resnične probleme.
...
Po svetu in tudi v Sloveniji se vedno bolj, sploh med mladimi, širijo ideje liberalne kritične misli. To so ljudje, predvsem mladi, ki hodijo po svetu in sprejemajo vse migrante, homoseksualce, manjšine, subkulture in vere. Brezkompromisno pa zavračajo evropsko vrednostno središče, kljub temu da se ponašajo z odprtostjo do vseh.
Rado (19.04.2017 06:54:19)
Marvin,
zvoj komentar je nejasen. Potrebuje razlago. Nekaj v smislu: "Kaj je avtor želel povedati"
Maja (19.04.2017 13:00:01)
Vaše promoviranje LGBT lobbya je neokusno. Saj niste normalni! Pustite otroke, da se naravno razvijajo! Ne povzročajte jim zmede. Raje skličite sestanek, kako obdržati tradicionalne vrednote in družine. Tega v Sloveniji manjka.Na forumu potrebujete še kakega sodelujočega, ne pa samo somišljenikov.
Darja (20.04.2017 16:46:17)
Zgolj ideolosko enoumje 😏 Sploh ne veste, kako so mladostniki v resnici zmedeni, ker se ne pogovarjate z njimi. In ker se nimajo komu zaupati, se zgolj prepostijo toku, češ tako pač je danes, svojo bolečino pa blažijo z omamo. V svetu polnem laži ostanejo slepi - in vodljivi.
In potem se sprašujete, zakaj tolikšen "beg možganov", kdor prenese takšne neumnosti, mora imeti res debelo kožo.

Člani smo:

ETUCE
KSJS
Education International
FIM

Ostanite na tekočem:

RSS novice:

Povej naprej:


 
GO SVIZ Slovenije: Oražnova 3, p.p. 196, 1102 Ljubljana, telefon: +386 1 24 40 900, faks: +386 1 24 40 920, e-pošta: info@sviz.si in tajnistvo@sviz.si;
pravna služba - 01/24 40 910, 01/24 40 912, 01/24 40 914 in 01/24 40 922, e-pošta: pravna.pisarna@sviz.si;
finance in organizacija - 01/24 40 906; mednarodna dejavnost in stiki z javnostmi - 01/24 40 908