Ljubljana, 14. 5. 2018

11. športne igre SVIZ

V organizaciji Območnega odbora SVIZ Velenje je minulo soboto, 12. maja 2018, vzhodna Šaleška dolina gostila že 11. vsakoletne športne igre Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ). V Velenju se je na lep sončni dan zbralo več kot osemsto naših članic in članov s 23 območnih odborov sindikata, ki so se čez dan pomerili v desetih športnih panogah in se družili ob spremljajočih dejavnostih, ki jih je pripravilo velenjsko območje.

Na otvoritvenem dogodku, ki je potekal v Šolskem centru Velenje, se je predsednica Območnega odbora SVIZ Velenje in tudi predsednica Glavnega odbora SVIZ Jelka Velički ob uvodnem pozdravu udeleženk in udeležencev posebej zahvalila tudi članicam in članom »svojega« območja – posebej vodji tekmovanja Bojanu Požunu –, da jim je ob veliko vloženega dela v minulih mesecih uspelo pripraviti tako množičen dogodek, kot so športne igre SVIZ. Zbrane so nagovorili tudi direktor šolskega centra Janko Pogorelčnik, podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj. Ob slovenski himni so dogajanje z glasbenimi prispevki obogatili še izvrstni Slovenski tolkalni projekt in 6pack Čukur.

V tekmovalnem delu so se članice in člani SVIZ na različnih lokacijah po Velenju preskusili v desetih športnih panogah, in sicer košarki, odbojki, namiznem tenisu, tenisu, streljanju z zračno puško, šahu, prstometu, pikadu, plavanju in krosu. V popoldanskem delu so organizatorji iger za zainteresirane pripravili tudi ogled Velenjskega gradu in Muzeja premogovništva Slovenije. Tekmovalni del dneva je v sproščenem vzdušju lepo zaokrožila izvirna igra Pika Nogavička, sobotni večer pa se je sklenil v Rdeči dvorani s podelitvijo pokalov najboljšim sodelujočim ekipam in družabno slovesnostjo. Prvo stopničko zmagovalnega odra so osvojili članice in člani OO SVIZ Velenje, drugi so bili predstavnice in predstavniki OO SVIZ Podravja, tretji pa tekmovalke in tekmovalci OO SVIZ Obala. Organizacijskemu odboru OO SVIZ Velenje se zahvaljujemo za izvrstno izpeljan dogodek in da smo lahko v družbi z njimi preživeli prečudovit dan.