Ljubljana, 13. 5. 2024

Uspešne 14. Svizove športne igre

Sorodne objave

V organizaciji Območnega odbora SVIZ Obala sta minulo soboto, 11. maja 2024, Koper in Izola gostila 14. športne igre Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije. S soncem obsijana in vroča majska sobota je na Obalo na 14. športne igre našega sindikata privabila množico članic in članov sindikata ter številne navijače, ki so lahko uživali ne le v športnih tekmovanjih in spodbujanju sodelujočih, temveč zlasti v sproščenem druženju, odličnem vremenu, spremljajočih dejavnostih, ki jih je pripravilo območje, in nasploh v nepozabni organizaciji dogodka.

Organizatorji tokratnih športnih iger so v bilten zapisali željo, da bi se na športnih igrah in pri njih v gosteh počutili kot doma ter da bi tudi prek druženja krepili vrednote, ki nas povezujejo: to je solidarnost na vseh ravneh in sprejemanje različnosti med nami ter prizadevanje za kakovostno javno vzgojo in izobraževanje. Udeležencem so namenili še misel, da bi jih spremljala na tokratnem dogodku: Lepo je zmagovati, še lepše je sodelovati, najlepše pa je igro in nasprotnika vzljubiti. Ker se je na Obali vseeno (tudi) tekmovalo, seveda velja omeniti rezultate: prvo mesto po osvojenih točkah so osvojili domačini z Območnega odbora Sviza Obaladrugi so bili športniki z OO Ljubljane in okolicetretji pa tekmovalci iz Posavja. Tokrat je bil prvič podeljen tudi pokal za Športno potezo, dobil ga je član z OO Zasavja, ki je posodil svoj lopar za badminton tekmovalki iz nasprotne ekipe, čeprav so izgubljali dvoboj.

Na tokratnih športnih igrah v Kopru in Izoli se je zbralo skoraj devetsto naših članic in članov z območnih odborov, ki jih ima sindikat po vsej Sloveniji. V tekmovalnem delu so se članice in člani SVIZ preskusili v dvanajstih športnih panogah, in sicer košarki, odbojki, namiznem tenisu in tenisu, badmintonu, streljanju, šahu, prstometu, pikadu, plavanju, kegljanju in štafetnem teku. ter igri organizatorja (Ribič me bo ujel).

Tekmovalni del dneva je popoldne v sproščenem vzdušju lepo zaokrožila izvirna igra organizatorjev Ribič me bo ujel, sobotni dan pa se je sklenil v športni dvorani Burja na Škofijah s podelitvijo pokalov najboljšim sodelujočim ekipam, večerjo in druženjem ob glasbi. Prvo stopničko zmagovalnega odra so, kot omenjeno, osvojili članice in člani OO Sviza Obala, drugi so bili predstavnice in predstavniki OO Sviza Ljubljane in okolice, tretji pa tekmovalke in tekmovalci OO Sviza Posavje.

 

Predsednici OO SVIZ Obala Greti Vatovec, članom organizacijskega odbora 14. Svizovih športnih iger, vodjem tekmovanj ter vsem ostalim kolegicam in kolegom, ki so pripomogli k uspešni organizaciji in izvedbi letošnjih športnih iger, se zahvaljujemo za ves vloženi trud, da smo lahko v družbi z njenimi kolegicami in kolegi z Obale ter članicami in člani sindikata iz celotne Slovenije preživeli prečudovit dan!

Da je bilo vse res odlično, lahko preverite v fotogaleriji na tej povezavi.

 

Tukaj - klik! - pa najdete še nekaj fotografij z dogajanj na športnih igriščih ter večerne slovesnosti.

 

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar