Ljubljana, 12. 1. 2023

Aktiv mladih raziskovalcev in asistentov

Sorodne objave

V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) je od oktobra lani vzpostavljen Aktiv mladih raziskovalcev in asistentov SVIZ, ki v svojem delovanju namenja pozornost področju doktorskega študija in podoktorskih raziskovalnih ter pedagoških pozicij, pri tem pa se osredotoča na delovna razmerja in pogoje mladih raziskovalcev in asistentov na visokošolskih zavodih ter v raziskovalnih organizacijah.

»Aktiv mladih raziskovalcev in asistentov SVIZ vabi mlade raziskovalke in raziskovalce, asistentke in asistente, da se v želji po tesnejšem sodelovanju z namenom izboljšanja položaja te skupine zaposlenih oglasijo na aktiv.mra@sviz.si«.

Aktiv mladih raziskovalcev in asistentov SVIZ se zavzema za kakovosten in dostopen doktorski študij, začetek raziskovalne kariere ter za zaščito mladih raziskovalcev in asistentov, ki so na področju raziskovalne dejavnosti in visokega šolstva ena izmed najbolj ranljivih in izkoriščanih skupin zaposlenih. Z vzpostavitvijo aktiva so mladi raziskovalci in asistenti dobili možnost reprezentativnega zastopanja v smeri izboljšanja delovnih in plačnih pogojev. Aktiv vabi mlade raziskovalke in raziskovalce ter asistentke in asistente, da se v želji po tesnejšem sodelovanju z namenom izboljšanja položaja te skupine zaposlenih oglasijo na aktiv.mra@sviz.si.

Vodja Aktiva mladih raziskovalcev in asistentov dr. Marko Gavriloski, asistent za družboslovno raziskovanje na Oddelku za edukacijske vede na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, je pred dnevi opozoril na slab položaj mladih raziskovalcev in asistentov tudi v oddaji Aktualna tema na Radiu Slovenija. Med drugim je izpostavil, da se bomo v Sloveniji, če se pogoji – tako delovni kot plačni – za omenjeno skupino zaposlenih ne bodo spremenili, lahko soočili z resnim pomanjkanjem mladih raziskovalk in raziskovalcev ter asistentk in asistentov, česar pa si naše država ne sme in ne more privoščiti. Vabljeni, da pogovoru v celoti prisluhnete na tej povezavi – klik!

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar