Ljubljana, 14. 1. 2020

Bliža se 6. prvenstvo članov SVIZ v veleslalomu

Zadnja sobota v januarju je skozi zadnjih nekaj let postala tradicionalno namenjena prvenstvu članic in članov SVIZ v veleslalomu. Letošnje tekmovanje, že 6. po vrsti, ki ga pripravlja organizacijski odbor pod vodstvom Jelke Velički, predsednice GO SVIZ in obenem predsednice območnega odbora SVIZ Velenje, se bo odvilo v soboto, 25. januarja, v smučarskem centru Golte. Ta leži nad Mozirjem, od koder je je lep razgled na Savinjsko dolino, Savinjske Alpe in vzhodne Karavanke.

Sprejem tekmovalcev bo potekal na spodnji postaji nihalke v vasi Žekovec, od Mozirja oddaljeni štiri kilometre, ob  7.30 uri. Od tu bo sodelujoče gondola odpeljala do hotela Golte na nadmorsko višino 1410 m. Po kratkem druženju in ogrevanju ob kavi in čaju ter zajtrku bo ob 9.00 uri navzoče pozdravila predsednica OO SVIZ Velenje Jelka Velički, temu pa sledi razdelitev štartnih številk, ogled proge – ki je za tekmovalke in tekmovalce obvezen – in ob 10.00 uri pričetek tekmovanja. Razglasitev rezultatov bo ob 13.30 uri v ciljni ravnini smučarske proge Smrekovec, bodo pa lahko tekmovalci že od konca tekmovanja tudi prosto smučali, saj bodo prejeli dnevne smučarske karte. Poskrbljeno bo seveda tudi za kosilo in po razglasitvi najboljših za druženje na terasi hotela Golte ob glasbi Vilija Resnika.

Tekmovanje bo potekalo v štirih starostnih kategorijah, ločeno po spolu (moški in ženske) in  ekipno po območjih 

1. kategorija: letnik 1985 in mlajši
2. kategorija: letnik 1984 do 1975
3. kategorija: letnik 1974 do 1965
4. kategorija: letnik 1964 in starejši

Zmagovalna ekipa bo prejela prehodni pokal in ga imela v lasti do prihodnjega 7. prvenstva   SVIZ–a v veleslalomu.

Del sredstev za izvedbo tokratnih zimskih iger SVIZ je prispeval tudi Diners Club, ki je obenem pripravil tudi popust oziroma kupon za 30-odstotni popust ob nakupu smučarske in pohodne obutve Alpina (kupon je unovčljiv v prodajalnah Alpina v Sloveniji, razen spletni trgovini, od 26. 1. do 29. 2. 2020 ob plačilu s kartico Diners Club SVIZ s predložitvijo kupona na blagajni. Popusti in akcije se izključujejo. Kuponi se med seboj ne seštevajo.)

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar