Ljubljana, 13. 1. 2023

Brez nadlegovanja in trpinčenja

Na spletni strani Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) smo zasledili objavo, da so nedavno pripravili prosto dostopen e-priročnik o preprečevanju spolnega in drugega nadlegovanja ter trpinčenja na delovnem mestu. Namenjen je delavkam in delavcem, sindikalnim zaupnikom in zaupnicam ter drugim sindikalnim predstavnikom, pa tudi vsem tistim, ki jih tematika zanima ter želijo v praksi udejanjiti ničelno toleranco do vseh oblik nasilja.

V e-priročniku Spolno in drugo nadlegovanje ter trpinčenje na delovnem mestu je povzeta zakonodaja, ki ureja to področje, raziskano, kako je tematika zastopana v kolektivnih pogodbah dejavnosti (v ZSSS so popisali primere dobrih praks s konkretnimi členi). Razloženo je tudi, kakšna je vloga sindikalnega zaupnika v podjetju in pri pomoči žrtvam ter kako lahko ukrepamo, če smo žrtev spolnega ali drugega nadlegovanja ter trpinčenja na delovnem mestu.

Priročniku so v ZSSS priložili vzorec dnevnika trpinčenja na delovnem mestu, vzorec izjave o ničelni toleranci do nadlegovanja in nasilja na delovnem mestu ter vzorec dogovora o preprečevanju nadlegovanja in nasilja na delovnem mestu.

E-priročnik najdete na tej povezavi – klik!

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar