Ljubljana, 8. 6. 2023

Članice in člani Sviza smo kolesarili na Poli maratonu

Minulo soboto, 3. junija 2023, je na Ptuju in v njegovi slikoviti okolici potekal 21. Poli kolesarski maraton. Mali in veliki udeleženci so imeli možnost, da s kolesom prevozijo dva, 23 ali 52 kilometrov.

Vsi, ki so se na pot podali, so lahko uživali v prijetnem vremenu ter pogledu na Ptujski grad in ostale lepote okolice mesta, ki ima status najstarejšega mesta pri nas, ter krajev v njegovi bližini.

Z območnega odbora Sviza Ptuj smo na kolesarjenje povabili članice in člane iz vse Slovenije. Z veseljem smo v naši družbi in skupni ekipi pozdravili kolegice in kolege z območnih odborov Sviza Celje, Jesenice, Zasavje, Ljubljana in okolica, Lenart, Ormož, Slovenska Bistrica ter Pomurja in Podravja.

Svizova skupina je štela kar 177 kolesarjev!

To nam je prineslo tudi pokal za najštevilčnejšo skupino na tokratnem Poli maratonu. Vsem udeležencem čestitamo in si želimo, da bomo naslednje leto ponovno skupaj kolesarili, morda celo v še številčnejši zasedbi. Obenem se z območnega odbora Sviza Ptuj Glavnemu odboru sindikata zahvaljujemo za finančno podporo.


Ob koncu dodajamo še misli in vtise naše članice Olge Zelenik: »Letošnjega Poli maratona sem se zelo veselila, saj so vmes bili neki čudni časi. Pedale sem poganjala skupaj s svojo prijateljico in prijateljem. Pred 21 leti sem se udeležila 1. poli maratona, letos je bil to že moj 17. Poli maraton. Ugotovila sem, da sem vse Poli maratone prevozila z istim kolesom. V hrib ga moram sicer potiskati, vendar lahko pri tem sproščeno poklepetam z ostalimi udeleženci. Tako kot vedno, sem prevozila mini Poli maraton. S kolesom sem prikolesarila že od doma najprej do starta in potem tudi nazaj. Čeprav se na manjšem prostoru zbere velika množica, je kljub temu prijetno druženje vseh generacij. Najbolj sem se razveselila pokala za 1. mesto, ki smo ga prejeli člani Sviza. V prešerno voljo me je spravil tudi Rok'n Band s svojo dobro glasbo. Tudi padalci ptujskega kluba so v najlepši luči pokazali svoje veščine. Se že veselim kolesarjenja na naslednjem Poli maratonu prihodnje leto!«

 

Zapisala: Karmen Ivančič, predsednica Območnega odbora SVIZ Ptuj

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar