Ljubljana, 23. 10. 2020

Danes operativni sestanek sindikata z MIZŠ

sporočilo za medije!DANES OPERATIVNI SESTANEK SINDIKATA Z MIZŠ
 

Po številnih pozivih in opozorilih SVIZ-a bo končno le prišlo do pogovorov o reševanju vseh nakopičenih težav in skrajno zapletenega položaja.Ljubljana, 23. oktobra 2020 – Danes – v petek, 23. oktobra, – se  bo na daljavo in s pričetkom ob 11.30 uri odvil operativni sestanek med predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) ter Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ). Tokratni sestanek je rezultat dogovora na prvem uradnem srečanju vodstva SVIZ z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Simono Kustec minuli ponedeljek.

SVIZ je, po številnih opozorilih in pozivih, ki jih je na ministrico za izobraževanje naslavljal vse od spomladi letos, pred natanko mesecem in dnevom nanjo naslovil osem jasnih in odločnih zahtev. Vse so osredotočene na krepitev ustreznih pogojev za stabilno in varno delovanje vzgojno-izobraževalnih ustanov v posebnih okoliščinah epidemije covid-19. Do sestanka o teh zahtevah sindikata je prišlo šele 12. oktobra. Ključni dosežek omenjenega sestanka pa je soglasje ministrice, da se je MIZŠ o zahtevah sindikata pripravljeno pogovarjati in da je te pogovore pripravljeno začeti v tednu po prvem sestanku. To se bo torej zgodilo danes.

SVIZ je že na srečanju minuli ponedeljek jasno izpostavil, da pričakuje sklenitev pisnega dogovora o uresničitvi vseh osmih zahtev v mesecu dni, ob visokem ritmu pogajanj. Če dogovor v predvidenem roku ne bo sklenjen, bo Glavni odbor (GO) sindikata poiskal načine, ki bodo do dogovora pripeljali. GO je na svoji seji v torek v luči vsega dogajanja soglasno sklenil tudi, da ministrico za izobraževanje pozove, naj se javno zavzame za povišanje proračunskih sredstev za vzgojo in izobraževanje v letih 2021 in 2022, saj brez dodatnih namenskih sredstev stabilnega, varnega in kakovostno izvedenega vzgojno-izobraževalnega procesa v času epidemije ne bo možno uresničiti.

X X X X X


Sandi Modrijan,
tiskovni predstavnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije

Komentarji
Vesna sirec
24.10.2020

Osredotocimo se raje, kako bomo s skupnimi mocmi in zdravo kmecko pametjo vsi pripomogli k temu, da bi bilo okuzb manj in obolelost manjsa.
Vsak, ki je dopolnil 16 let bi moral vedeti, katere dejavnosti so nujne, da drzava funkcionira....
Ce se 14 dni ne bomo kregali, kdo bo koga in kaj je kdo in kako je kdo in kaj je s tem mislil... in bomo ostali doma... bomo preprecili resnicne dolge karantene, ki nas lahko cakajo.
Vodilni odlocevalci pa naj odlocajo, odlocijo in tudi prevzamejo odgovornost za odlocitve.
Ce ne znajo odlociti in skrbeti za kar so imenovani, jim nobena, se tako jasna navodila, ne koristijo!!!!
Ostanite zdravi!!!

Vaš komentar