Ljubljana, 28. 6. 2019

e-Svizove novice

Za vas smo še zadnjič v tem šolskem letu pripravili mesečni povzetek najpomembnejšega dogajanja v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ) v minulih junijskih dneh.

Uvod v mesec je zaznamovala izredna seja glavnega odbora, ki je bila sklicana v luči urejanja problematike mobilnih učiteljev, ki izvajajo dodatno strokovno pomoč za premagovanje ovir in primanjkljajev na več lokacijah oziroma zavodih. Na sestanku so se junija zbrali tudi predsednice in predsedniki območnih odborov sindikata ter predstavnice in predstavniki zaposlenih v svetovalni službi v vzgoji in izobraževanju ter v šolskih knjižnicah. V tokratnih e-Svizovih novicah med drugim napovedujemo še razpisa štipendij in subvencij za pridobitev ustrezne izobrazbe, pišemo pa tudi o vsakoletnem druženju naših upokojenih članic in članov – tokrat so se potepali po Beli krajini –, o študijskem obisku hrvaških kolegov, o projektu o  učinkovitem vključevanju priseljencev in beguncev v vzgojo in izobraževanje … Vabljeni k branju!

Z naslednjo številko e-Svizovih novic bomo z vami spet septembra, ob tej priliki pa vas vabimo, da tudi v nadaljevanju poletja obiskujete spletno stran www.sviz.si, na kateri redno objavljamo vsebine, povezane z dejavnostjo našega sindikata. Med zadnjimi objavami si lahko tako lahko ogledate videoposnetke z novinarske konference, na kateri sta glavni tajnik sindikata Branimir Štrukelj in njegov predstavnik v delovni skupini za pripravo novele zakona o znanstvenoraziskovalni in razvojni dejavnosti dr. Boštjan Nedoh 27. 6. 2019 v luči aktualnih koalicijskih pogovorov o pripravi proračunov za prihodnji dve leti ter priprave novega zakona predstavila pričakovanja in zahteve SVIZ-a v tej zvezi. SVIZ zahteva jasno zagotovilo Vlade, njenega predsednika in finančnega ministra, da bodo uresničili koalicijsko pogodbo v delu, kjer je določeno oziroma obljubljeno poviševanje sredstev za znanost do enega odstotka BDP do leta 2022. Izpostavljamo pa tudi ukrepe ravnateljice Srednje šole za oblikovanje Maribor, ki stopnjuje pritisk na sindikat ter naše članice in člane.

Želimo vam lepo poletje!

Tajništvo GO SVIZ

e-Svizove novice_junij 2019