Ljubljana, 30. 11. 2020

e-Svizove novice

Tik ob vstopanju v zadnji mesec tega koledarskega leta z veseljem z vami delimo novo številko naše publikacije, ki kratko povzema nekaj novembrskega utripa dejavnosti našega sindikata. Seveda tudi naše delo pomembno zaznamujejo navzočnost koronavirusa in posledice, povezane z njim. Tako, denimo, sestanki strokovne službe GO SVIZ in območnih odborov potekajo na daljavo, po e-poteh vzdržujemo tudi stike s članstvom, s kolegicami in kolegi v Evropskem sindikalnem odboru za izobraževanje (ETUCE), katerega član je SVIZ, ter številnimi drugimi institucijami.

Dogodkov, pomembnih za delovanje našega sindikata, je bilo novembra – čeprav so upoštevaje aktualne razmere torej potekali v le-tem prilagojeni obliki – spet veliko. V tokratne e-novice smo umestili vprašanje (ne)dopustnosti posegov oblasti v sistem vzgoje in izobraževanja prek interventne zakonodaje, sklep ministrice o zaposlovanju v vrtcih in šolah, javno pismo, naslovljeno na ministra za kulturo, volilno konferenco ETUCE, spletno srečanje sindikalnih zaupnic in zaupnikov, digitalizacijo izobraževanja … Vabljeni k branju – klik!

Za še več aktualnih novic pa sproti spremljajte našo spletno stran www.sviz.si, na kateri v posebnem zavihku Koronavirus – 2. val najdete najpomembnejše dokumente, povezane s covidom-19, ki so relevantni za področje vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture.

Z lepimi pozdravi,

Tajništvo GO SVIZ

e-Svizove novice_november 2020

Celoten arhiv e-Svizovih novic, ki jih pripravljamo že vse od junija 2011, pa je dostopen na tej povezavi – klik!