Ljubljana, 2. 7. 2021

e-Svizove novice

ob pravkar končanem šolskem letu pripravili še zadnji mesečni povzetek najpomembnejšega dogajanja v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ) v junijskih dneh.

Navkljub poletnemu času, ki ga zaznamujejo dopusti, smo sindikati zelo dejavni – tudi v pripravah na morebitno zbiranje podpisov k pobudi za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o Zakonu o nacionalnem demografskem skladu. Pobudo bomo podali, če bo Državni zbor RS omenjeni zakon potrdil na svoji julijski seji, saj namreč ta pred tem ni bil usklajen med socialnimi partnerji, sindikati pa mu odločno nasprotujemo, ker bodo z njim ogrožene pokojnine zdajšnjih in prihodnjih generacij ter skupno državno premoženje. Pišemo še o težavah, ki so se v okoliščinah epidemije covida-19 nakopičile v šolskem prostoru, a jih resorno ministrstvo pod vodstvom prof. dr. Simone Kustec vztrajno ignorira, o razgradnji socialnega partnerstva, napovedujemo pa tudi razpisa štipendij in subvencij za šolsko leto 2021/22.  Vabljeni k branju!

Z naslednjo številko e-Svizovih novic bomo z vami spet septembra, ob tej priliki pa vas vabimo, da tudi v nadaljevanju poletja obiskujete spletno stran www.sviz.si, na kateri redno objavljamo vsebine, povezane z dejavnostjo našega sindikata.

Želimo vam lepo poletje!

e-Svizove novice_junij 2021