Ljubljana, 2. 3. 2023

e-Svizove novice

Z iztekom najkrajšega meseca v letu smo v SVIZ pripravili novo številko naše mesečne publikacije, v kateri objavljamo informacije in dogodke, ki so v minulem obdobju usmerjali dejavnost sindikata.

Februarja smo izpeljali še zadnje srečanje s članstvom na območnih odborih sindikata, prav na zadnji februarski dan pa se je sklenil tudi dvodnevni izobraževalni seminar za naše sindikalne zaupnice in zaupnike v osnovnih in glasbenih šolah ter zavodih za izobraževanje odraslih. Ti so iz Portoroža naslovili na Vlado RS in resorno ministrstvo glasen poziv k takojšnjemu reševanju problematike pomanjkanja kadra v vrtcih in šolah. Na to, da se slovenski vzgojno-izobraževalni sistem sooča z resno krizo, je pred tem že na novinarski konferenci sredi februarja ponovil glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj.

Pišemo še o odločitvi Glavnega stavkovnega odbora, da bo Sviz v okviru še aktivne splošne stavke v vzgoji in izobraževanju 13. aprila 2023 izpeljal nov stavkovni dan, če pred tem z vladno stranjo ne bo dosežen sporazum. Dodajamo tudi informacije o aktivnostih Sindikalne konference kulturnih organizacij, ki je organizirana v Svizu, zabeležili pa smo še druženje naših upokojenih članic in članov z Območnega odbora Novo mesto. Lepo povabljeni k branju!

Vse do zdaj izdane številke e-Svizovih novic, ki jih v sindikatu pripravljamo trinajsto leto, so dostopne na tej povezavi – klik!

Svizove novice _ februar 2023