Ljubljana, 30. 3. 2023

e-Svizove novice

Ob izteku prvega letošnjega pomladnega meseca smo v SVIZ pripravili novo številko naše mesečne publikacije, v kateri objavljamo osrednje dogodke, ki so marca usmerjali dejavnost sindikata.

Na svoji redni spomladanski seji so se v zadnjem marčevskem tednu srečali članice in člani najvišjega organa sindikata med dvema kongresoma, že pred tem pa so se v začetku meseca kot glavni stavkovni odbor na izredni seji opredelili o vsebini stavkovnega sporazuma, ki ga je pogajalska skupina sindikata parafirala z vladnimi pogajalci. Marca so se predstavnice in predstavniki Sviza sešli na prvem uradno-spoznavnem srečanju z novimenovanim ministrom za vzgojo in izobraževanje dr. Darjem Feldo, prav tako pa smo ob prevzemu resorja čestitali ministru za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igorju Papiču, s katerim se bomo sešli v začetku aprila.

V marčevskih e-Svizovih novicah namenjamo prostor še dvodnevnemu izobraževalnemu seminarju sindikalnih zaupnic in zaupnikov v srednjih in višjih šolah ter dijaških domovih, športnemu druženju naših članic in članov, ki ga je na Golteh organiziral velenjski območni odbor, ter evropskemu socialnemu dialogu. Zbeležili smo tudi srečanje Sviza s sindikatoma Glosa in Zasuk ter izvolitev nove predsednice Sekcije administrativno-računovodskih in tehničnih delavcev.

Želimo si, da bi vam bile zbrane novice v koristno informacijo, in vas vabimo, da dejavnost sindikata sproti spremljate tudi na naši spletni strani – www.sviz.si.

Svizove novice_marec 2023