Ljubljana, 22. 12. 2023

e-Svizove novice

Po tokratnih decembrskih e-Svizovih novicah bomo v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture vstopili že v 14. leto, odkar vsak mesec med šolskim letom redno pripravljamo to našo publikacijo. Celoten arhiv e-Svizovih novic je dostopen – tukaj.

Želimo si, da bi tudi tokratno številko z zanimanjem prebrali – med drugim pišemo o pravkar parafiranem dogovoru sindikatov in Vlade RS o uskladitvi plač zaposlenih v javnem sektorju z inflacijo, o evidentiranju delovnega časa, izpostavljamo pa še razmišljanje ob poslabševanju dosežkov naših šolarjev, vseevropski protest sindikatov proti predlogu novega načrta varčevanja, ki ga je predvidela Evropska komisija, in pomen socialnega dialoga v izobraževanju.

Seznanjamo vas tudi, da lahko vsi davčni zavezanci še do konca koledarskega leta Finančni upravi RS posredujete zahtevek za donacijo dela dohodnine izbrani organizaciji ali organizacijam – med njimi tudi reprezentativnim sindikatom. V Svizu bomo vsa tako zbrana sredstva namenili za Svizov zdravstveni sklad ter za solidarnostne in finančne pomoči članicam in članom sindikata.

Lepo povabljeni še, da spremljate našo spletno stran – tu smo za zainteresirane že objavili informacijo o 9. prvenstvu Sviza v veleslalomu, ki ga konec januarja na Golteh že tradicionalno organizira naš velenjski območni odbor.

Želimo vam prijetno nadaljevanje decembra in odlično leto 2024!

Tajništvo GO SVIZ

e-Svizove novice_december 2023