Ljubljana, 31. 1. 2022

e-Svizove novice_januar 2022

z začetkom letošnjega koledarskega leta smo v SVIZ vstopili v dvanajsto leto, odkar mesečno pripravljamo e-Svizove novice. Tokratna številka je 104. po vrsti, v vsaki posamezni pa vsakokrat znova povzamemo dogajanje, ki je v tistem mesecu v ospredju delovanja našega sindikata.

V tokratni, prvi številki v tem koledarskem letu (e-Svizove novice_januar 2022) namenjamo prostor pozivu, ki ga je ob trenutno zaostrenih razmerah v vrtcih in šolah, na Vlado RS naslovil glavni odbor sindikata, ter tudi predlogu sprememb in dopolnitev normativov in standardov, ki je bil oblikovan v okviru SVIZ. Pišemo še o tem, da kulturi niso bila zagotovljena sredstva za izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah, in o sodbi, ki narekuje višji znesek nadomestila za čakanje na delo doma. Prav tako dodajamo informacijo o naši blagajni vzajemne pomoči – Svizovi čebelici, katere pomoč je skladno z odločitvijo izvršilnega odbora zdaj dostopna širše. Za še več novic pa – klik na e-Svizove novice_januar 2022.   

Lepo vabljeni tudi, da redno spremljate SVIZ-ovo spletno stran, saj tukaj sproti objavljamo vse aktualne informacije, povezane z dogajanjem v vzgoji, izobraževanju, znanosti in kulturi.

 

e-Svizove novice – januar 2022