Ljubljana, 6. 11. 2018

Glavni stavkovni odbor o poteku napovedane stavke


sporočilo za medije!GLAVNI STAVKOVNI ODBOR SVIZ O POTEKU NAPOVEDANE STAVKE

Članice in člani GSO SVIZ bodo opredelili način izvedbe stavke v vzgoji in izobraževanju ter glasovali o napovedi stavke tudi v kulturi.

 

Ljubljana, 6. novembra 2018 – V luči pogajanj za sklenitev stavkovnega sporazuma z Vlado RS se bodo jutri, tj. v sredo, 7. 11. 2018, na sedežu sindikata SVIZ na Oražnovi ulici 3, v Ljubljani na izredni seji sestali članice in člani Glavnega stavkovnega odbora Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (GSO SVIZ). Seznanili se bodo z dozdajšnjim potekom pogajanj, zatem pa natančno opredelili način izvedbe stavke v vzgoji in izobraževanju, ki jo je sindikat sicer že napovedal za 4., 5. in 6. decembra letos.

V skladu s sklepom z oktobrske izredne seje predsedstva Sindikalne konference kulturnih organizacij Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije bo glavni stavkovni odbor na seji odločal še o pozivu zaposlenih v kulturi k razglasitvi stavke in pridružitvi napovedanim stavkovnim aktivnostim. Tudi zaposleni v kulturi namreč pozivajo k odpravi nesorazmerij med plačami v kulturi glede na druga primerljiva delovna mesta v javnem sektorju ter zahtevajo povečanje razpona možnega kariernega napredovanja. Slednje je tako v kulturi kot tudi v vzgoji in izobraževanju ter sociali najnižje v celotnem javnem sektorju.

Seja GSO SVIZ se bo začela ob 15.30 uri, po koncu – predvidoma ob 17. uri – pa bodo predsednica SVIZ Jelka Velički, glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj ter drugi članice in člani GSO v izjavi za medije povzeli glavne sklepe s seje.

X X X X X