Ljubljana, 28. 1. 2021

Izobraževanje na daljavo in avtorske pravice

Objavljamo informacijo o spletinarju, ki ga ARNES pripravlja v sodelovanju z dr. Majo Bogataj Jančič iz Inštituta za intelektualno lastnino. Dogodek Izobraževanje na daljavo in avtorske pravice bo potekal potekal 4. februarja ob 14.30 uri.

Ali pri poučevanju na daljavo lahko uporabljate vsebine, ki so dostopne na spletu? Ali lahko uporabljate vsebine iz objavljenih knjig ali učbenikov? Ali lahko na spletu prebirate avtorska dela? Kaj so odprti izobraževalni viri?

To je samo nekaj vprašanj, na katera bomo skupaj iskali odgovore na dogodku. Uvodoma bodo predstavljene osnove avtorskega prava in avtorskih pravic, in poudarki, na kaj morajo biti učitelji in vodstva šol pozorni. Predavateljica želi na tem prvem spletinarju osvetliti področje in spodbuditi učitelje, da svoje izzive oblikujejo v vprašanja; ta vprašanja bo obravnavala na naslednjem spletinarju, ki bo tudi posnet (tokratni prvi ne bo), rezultat pa bo tudi na spletu objavljena zbirka pogostih oz. tipskih vprašanj in odgovorov.

Dovoljena in problematična raba del

Pridružite se dogodku, če vas zanima, kakšna uporaba del je dovoljena z avtorskopravnega vidika in kakšna je lahko problematična. Pozornost bo namenjena tudi (ne)ustreznosti slovenske avtorskopravne zakonodaje, še posebej v časih, ko se je izobraževanje zaradi pandemije preselilo na splet. Predstavljena bo tudi nova izjema za izobraževanje, ki jo prinaša evropska avtorskopravna direktiva. Ta lahko predstavlja učinkovito rešitev za marsikatero zagato.

Ciljna skupina webinarja so vsi zaposleni v vzgoji in izobraževanju. Predhodna prijava ni potrebna.

Webinar boste lahko spremljali v prenosu v živo (tokratno predavanje ne bo snemano). Predavateljici, ki je priznana strokovnjakinja, boste lahko na ta način zastavili tudi kakšno vprašanje.

Avtorica obljublja, da bo vprašanja, ki jih bo prejela do 2. februarja (dva dni pred dogodkom), že obravnavala v tem prvem spletinarju; vprašanja pošljite na njen e-naslov maja@ipi.si (v kopijo CC dodajte še info@arnes.si, za "Zadevo" lahko vpišete "Vprasanje o avtorskih pravicah").

Vabljeni!

Izobraževanje na daljavo, četrtek, 4. februar 2021, ob 14.30 uri
Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar