Ljubljana, 20. 9. 2017

Le z drugimi gre naprej

Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) in Pedagoški inštitut v okviru programa »Le z drugimi smo«, ki ga financirata Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport ter Evropski socialni sklad, bosta tudi v novem šolskem letu 2017/18 nadaljevala z brezplačnimi izobraževanji za pedagoške delavke in delavce na temo medkulturne vzgoje in izobraževanja.

Z regijskimi usposabljanji začenjajo v Novi Gorici (28. in 29. 9. 2017), nadaljevali pa bodo v Novem mestu (19. in 20. 10. 2017), Murski Soboti (16. in 17. 11. 2017) in v Ljubljani (1. in 2. 12. 2017).

Na srečanjih izvajajo seminarje Živeti raznolikost: vključevanje priseljencev in slovenščina (koordinira dr. Marijanca Ajša Vižintin), Ničelna toleranca do nasilja (mag. Sabina Autor), Spoštljiva komunikacija in reševanje konfliktnih situacij (dr. Alenka Gril), Medkulturni odnosi in integracija v vzgojno-izobraževalni praksi (dr. Mirjam Milharčič Hladnik) ter Izzivi sodobne družbe v šoli in vrtcu (dr. Alenka Gril).

Več informacij o programu in prijavi na regijske posvete dobite na spletni strani https://lezdrugimismo.si/, če pa želite, da pridejo v vaš vrtčevski, osnovno- ali srednješolski kolektiv, jim pišite na info@lezdrugimismo.si.