Ljubljana, 26. 4. 2019

"Le z drugimi smo" v Ljubljani

Koordinatorka programa »Le z drugimi smo« (2016–2021) dr. Marijanca Ajša Vižintin, ZRC SAZU, Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije je z nami delila informacijo, da v okviru projekta nadaljujejo z usposabljanji po Sloveniji.

Že v maju – 17. in 18. 5. 2019 – vabijo na usposabljanje na sedežu ZRC SAZU (Novi trg 2) v Ljubljani. Prvi dan, tj. v petek, 17. 5. 2019, bodo usposabljanje pospremili tudi z novinarsko konferenco,  na kateri bodo predstavili dosedanje rezultate in izkušnje, ko je enega od njihovih petih 16-urnih seminarjev poslušalo že več kot 5.000 pedagoških delavk, delavcev.

Tokratno usposabljanje v Ljubljani bo izvedeno v sodelovanju z EU PROJEKT, MOJ PROJEKT. Izvajali bodo seminarje:

- Živeti raznolikost: vključevanje priseljencev, slovenščina in medkulturni dialog, koordinatorka dr. Marijanca Ajša Vižintin

- Izzivi sodobne družbe v šoli in vrtcu, koordinatorka dr. Alenka Gril

- Medkulturni odnosi in integracija, koordinatorka dr. Mirjam Milharčič Hladnik

Podroben program celotnega usposabljanja, ki je brezplačno, je dostopen na povezavi: https://lezdrugimismo.si/sl/seminarji/ljubljana-17-in-18-maj-2019, prijavo na dogodek pa lahko oddate prek KATISA.  

Vabljeni torej v Ljubljano, 17. in 18. maja 2019!

Če pa želite, da pridejo koordinatorji v projektu v šolskem letu 2018/19 v vaš kolektiv (v vrtec, osnovno ali srednjo šolo, v dijaški dom, glasbeno šolo ali na ljudsko univerzo), jim pišite na info@lezdrugimismo.si.