Ljubljana, 14. 5. 2018

Medkulturna vzgoja in izobraževanje. Vabljeni!

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) v organizaciji svojega odbora za enakost v torek, 29. maja 2018, pripravlja pogovor ob znanstveni monografiji »Medkulturna vzgoja in izobraževanje: vključevanje otrok priseljencev«.

Njena avtorica dr. Marijanca Ajša Vižintin z ZRC SAZU se v delu loteva zelo aktualne tematike vključevanja otrok priseljencev in se s tem odziva na povpraševanje ter na potrebe zaposlenih v slovenskem vzgojno-izobraževalnem sistemu po dodatnem usposabljanju na področju vključevanja otrok priseljencev. V knjigi s primeri iz slovenskega prostora tudi razbija škodljivo utopijo o monokulturni slovenski družbi in s konkretnimi »zgledi iz pedagoške prakse in zanjo« predlaga, kako jo soustvariti v medkulturno družbo, začenši v vrtcih in šolskih klopeh.

Z dr. Marijanco Ajšo Vižintin boste lahko izmenjali tudi svoje izkušnje s poučevanjem otrok priseljencev in izpostavili problematiko, s katero se pri tem srečujete. Pogovor bo vodila predsednica SVIZ Jelka Velički.

Podrobnejše informacije o dogodku in prijavi nanj najdete v priloženem vabilu, že zdaj pa lepo povabljeni, da se nam v torek, 29. maja 2018 pridružite!

Tajništvo GO SVIZ

Medkulturna vzgoja in izobraževanje: vključevanje priseljencev (vabilo)