Ljubljana, 14. 9. 2021

Minister Poklukar pojasnil svoje izjave glede precepljenosti v VIZ


sporočilo za medije!

 

MINISTER POKLUKAR POJASNJUJE SVOJE IZJAVE GLEDE PRECEPLJENOSTI V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU

SVIZ je po pozivu ministru za zdravje, naj pojasni izjave o domnevno nizkem deležu precepljenih v vzgoji in izobraževanju, prejel njegova pojasnila in opravičilo.
 

Ljubljana, 14. septembra 2021 – Ko je minister za zdravje dr. Janez Poklukar 25. avgusta letos obiskal ustanove zdravstvenega in socialnega varstva v Celju in Šmarju pri Jelšah ter ocenjeval pripravljenost države na četrti val epidemije ter stopnjo precepljenosti prebivalstva, se je obregnil tudi ob domnevno nizko precepljenost šolnikov. Slednja bi po njegovih takratnih izjavah »morala biti stoodstotna«, zato je Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) ministra v odprtem pismu pozval, naj javnost seznani s podatki o deležih precepljenosti v vzgoji in izobraževanju, v zdravstvu in v drugih delih javnega sektorja, v državni upravi, v vojski in drugje.
 
Pred nekaj dnevi je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport na svoji spletni strani objavilo podatke o deležu cepljenih proti covidu-19 in prebolevnikov v vzgoji in izobraževanju, ki potrjujejo, da je v tej dejavnosti precepljenost nadpovprečna glede na celotno prebivalstvo. To med vrsticami priznava tudi minister za zdravje v svojem pismu, ki ga je naslovil na SVIZ. V njem se opravičuje, če so bile njegove izjave napačno razumljene, hkrati pa pojasnjuje resnični namen svojih izjav. Ministrovo pismo, ki ga je naslovil na vodstvo SVIZ ter vse zaposlene v vzgoji in izobraževanju, si lahko preberete v celoti in se nahaja na tej povezavi.
 


X X X X X
 

Sandi Modrijan,
tiskovni predstavnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije
Komentarji
TB
24.09.2021

Glede nato, da so cepiva v fazi preizkušanja, ni še znano kako delujejo, kateri so stranski učinki, ne razumem, zakaj bi precepljenost bila nujno dobra in potrebna. Po Nürnberški konvenciji so to poskusi na ljudeh in zločin proti človeštvu.

IGOR PUPAHER
14.09.2021

Gospod Poklukar!
Pozivate k cepljenju z nečim, kar ni preverjeno! Se zavedate, da je lahko to tudi zločin!

Vaš komentar