Ljubljana, 5. 6. 2024

Na kolesih po Ptuju in okolici

Območni odbor Sviz Ptuj, ki ga vodi predsednica Karmen Ivančič, je tudi letos prijazno poskrbel za skupinsko prijavo članic in članov Sviz na 22. Poli maraton, ki je na Ptuju in v njegovi okolici potekal minulo soboto, 1. junija 2024.

Kolesarke in kolesarji so se imeli priložnost preizkusiti na treh različno dolgih in zahtevnih progah – za najmlajše so organizatorji predvideli dvokilometrsko razdaljo, drugi pa so lahko izbirali še med 23 ali 52 kilometrov dolgo potjo. Vsi, ki so kolesarili, so lahko uživali v prijetnem vremenu ter pogledu na Ptujski grad in ostale lepote okolice mesta, ki ima status najstarejšega mesta pri nas, spoznali pa so tudi kraje v njegovi bližini.

Z Območnega odbora Sviz Ptuj so na kolesarjenje povabili članice in člane iz vse Slovenije, ob pomoči predsednic in predsednikov posameznih območnih odborov našega sindikata pa jih je na Ptuj prišlo še več kot lani – skupno kar 209. Sviz je tako še enkrat prejel pokal za najštevilčnejšo ekipo na Poli maratonu. Foto: Karmen Ivančič