Ljubljana, 15. 3. 2021

Odgovor NIJZ na naš poziv glede varnosti cepiva

SVIZ je pred dnevi na direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) naslovil urgentni poziv k javni in enoznačni opredelitvi glede varnosti cepiva proti covidu-19 podjetja AstraZeneca.

V odzivu NIJZ navaja nekatere že znane informacije glede začasnih ustavitev cepljenja v nekaterih evropskih državah ter podatke o pogostosti težav zaradi pojava krvnih strdkov in se opredeljuje tudi do vprašanja neželenih dogodkov po cepljenju. V dopisu, ki ga je pripravila Posvetovalna skupina za cepljenje proti covid-19 in ga podpisuje direktor NIJZ Milan Krek, je izpostavljen zapis »Glede na navedene podatke člani Posvetovalne skupine za cepljenje menijo, da zaenkrat ni razlogov za prekinitev cepljenja s katerimkoli cepivom proti covid-19 v Sloveniji«.

Celoten odgovor NIJZ na naše vprašanje glede varnosti cepiva si lahko preberete na tej povezavi.

Komentarji
Ucitelj
11.04.2021

Ali se bo SVIZ kaj zavzel za vse učiteljice in učitelje, ki jih je država pocepila z astrazeneco, takoj naslednji dan pa cepivo za njih ni bilo vec primerno? Kdo bo odgovarjal? Kaj bo naš naslednji odmerek? Pa saj se vsi norca delate iz uciteljev: nobenega dodatka, obvezno testiranje, astrazeneca, nalaganje obveznosti v solah, 3. Steber pa ne bo nikoli poln!!!!

Učitelj
15.03.2021

Tudi Nemčija je ustavila cepljenje s cepivom AstraZeneca! Nimam besed ...

Vaš komentar