Ljubljana, 11. 3. 2022

Odločen NE nespoštljivosti

Po uspešno izpeljani stavki, ko smo zaposleni v slovenskih vrtcih, šolah, dijaških domovih in na fakultetah Vladi RS množično, složno in odločno prenesli sporočilo, da ne bomo popustili v svojih zahtevah po ustreznem ovrednotenju dela zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter da bomo vztrajali v svojih prizadevanjih za ohranitev kakovostnega javnega šolstva, se v SVIZ iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste bili del stavkovnega dneva.

 

Sindikalnim zaupnicam in zaupnikom gre zahvala za delo in čas, ki ste ju vložili v številne potrebne aktivnosti pred stavko in zatem še v izvedbo stavke, ter spoštovanje za prizadevnost, pogum in neomajnost, ki ste jih pokazali ob poskusih zastraševanja in manipuliranja, saj smo bili tokrat v sindikatu ves čas, odkar smo stavko napovedali, deležni še posebno številnih in intenzivnih pritiskov.  Zahvala za pokončno in odločno držo gre tudi našim članicam in članom ter vsem drugim zaposlenim v vzgojno-izobraževalnih zavodih, prav tako vodstvom, ki so nas v stavki podprli in so bili del stavkovnega dneva. V SVIZ smo prav tako zelo hvaležni staršem, ki ste na dan stavke prevzeli nase pomembno breme in podprli naša prizadevanja za ureditev položaja zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter za ohranitev kakovosti naših javnih vrtcev in šol. Hvala še vsem sindikalnim kolegicam in kolegom, ki ste nam ob stavki namenili dragocene besede spodbude in solidarnosti.

 

Ob stavkovnem dnevu ste se številni kolektivi odzvali in z nami delili utrinke z vaših vrtcev in šol po vsej Sloveniji, ko ste zaposleni obrnili hrbet nespoštljivemu odnosu oblasti do vzgoje in izobraževanja. Do obsežne galerije fotografij lahko dostopate – tukaj.

 

E-sporočila, v katerih ste nam posredovali fotografije, ste nekateri pospremili s krajšimi komentarji, mislimi, stališči ter v njih izrazili pokončno držo in odločenost vztrajati v stavkovnih zahtevah – te si lahko preberete s klikom na to povezavo. Iz nekaterih kolektivov ste nam ob stavki posredovali tudi daljše zapise, ki smo jih v Tajništvu GO SVIZ prav tako vse prebrali in jih objavljamo – tukaj. Vsem se tudi, kar se tiče fotografij in zapisanih besed, iskreno zahvaljujemo za tako odzivno sodelovanje. Brez dvoma smo 9. marca 2022 združeni jasno pokazali, da smo skupaj močni, da od svojih stavkovnih zahtev ne bomo odstopili in da bomo torej vztrajali v uveljavljanju svoje pravice, da lahko vplivamo na pogoje in ceno našega dela.