Ljubljana, 20. 10. 2017

Odločno k zvišanju plač!

Na srečanjih, ki jih to jesen v SVIZ organiziramo za članstvo po posameznih območnih odborih sindikata – prvo bo potekalo že v sredo, 25. 10. 2017, v Kranju –, vam bodo, spoštovani članice in člani, glavni tajnik in strokovna služba SVIZ predstavili aktualno dogajanje na pogajanjih z vlado o odpravi nesorazmerij nad 26. plačnim razredom, sprostitvi še veljavnih varčevalnih ukrepov in uskladitvi plač na delovnih mestih, ki so primerljiva z zdravniškimi.

Ob letošnjem svetovnem dnevu učiteljev smo v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) z organizacijo razširjene seje glavnega odbora, na kateri je 5. oktobra 2017 sodelovalo več kot tisoč izobraževalk in izobraževalcev, začeli boj za izboljšanje plač učiteljic in učiteljev ter drugih strokovnih delavk in delavcev v vzgoji in izobraževanju, ki so dokazano plačani slabše kot zaposleni z isto stopnjo izobrazbe v drugih primerljivih poklicih. V sklopu kampanje, ki jo osredinjamo na vprašanje »Zakaj je izobraževalno delo vredno manj?«, bomo v prihodnjih tednih in mesecih svoje aktivnosti stopnjevali s ciljem še pred bližajočimi se državnozborskimi volitvami doseči ustrezno izboljšanje plač strokovnemu delu članstva z visokošolsko izobrazbo, magisteriji in doktorati.

Glavni tajnik SVIZ bo podrobneje spregovoril o zahtevah po zvišanju plač izobraževalk in izobraževalcev, ki smo jih iz SVIZ v okviru kampanje »Zakaj je izobraževalno delo vredno manj?« naslovili na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Na srečanjih, ki jih to jesen v SVIZ organiziramo za članstvo po posameznih območnih odborih sindikata – prvo bo potekalo že prihodnjo sredo, 25. 10. 2017, v Kranju –, vam bodo, spoštovani članice in člani, glavni tajnik in strokovna služba SVIZ predstavili aktualno dogajanje na pogajanjih z vlado o odpravi nesorazmerij nad 26. plačnim razredom, sprostitvi še veljavnih varčevalnih ukrepov in uskladitvi plač na delovnih mestih, ki so primerljiva z zdravniškimi. Podrobneje bodo spregovorili o zahtevah po zvišanju plač izobraževalk in izobraževalcev, ki smo jih iz SVIZ v okviru kampanje »Zakaj je izobraževalno delo vredno manj?« naslovili na ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič. Glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj bo nakazal tudi aktivnostih, ki jih sindikat načrtuje izpeljati v prihodnjem obdobju na poti do uresničitve zahtev po izboljšanju plač.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na srečanju glavnega tajnika in strokovne službe SVIZ s sindikalnimi zaupnicami in zaupniki ter članstvom območnih odborov SVIZ Kranj, Radovljica, Jesenice in Škofja Loka, ki bo potekalo v sredo, 25. oktobra 2017, z začetkom ob 15.00 uri, v prostorih Fakultete za organizacijske vede, Kidričeva cesta 55 a, Kranj.

 

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar