Ljubljana, 8. 12. 2017

Opredeljevanje o stavki v teku

Med 6. in 13. decembrom skladno s soglasno sprejetim sklepom Glavnega odbora SVIZ izpred nekaj dni na 767 zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, v katerih je organiziran SVIZ, poteka opredeljevanje o splošni stavki. Sindikalni zaupniki nam že pridno pošiljajo zapisnike z rezultati glasovanja. Na našem Facebook profilu objavljamo video in foto utrip s posameznih zavodov ter izjave posameznikov, ki so že oddali svoj glas za boljši položaj vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v dejavnostih, v nadaljevanju tokratne novice pa objavljamo še razmišljanje in poziv enega od naših članov in sindikalnih zaupnikov o tem, da je treba ustrezno prepoznati in ovrednotiti zahtevno in odgovorno delo izobraževalcev.

Preštevanje glasov na OŠ Velika Nedelja

*******************************

Vzgojitelji in učitelji vzgajamo in učimo mlade. Zdi se nam, da oblast na naše osnovno poslanstvo kar malo pozabi. Nalaga nam administracijo, vlada pri pripravi zakonodaje in pravilnikov presliši naše strokovne pomisleke in predloge, od krize naprej v vzgojo in izobraževanje ter kadre ne vlaga tako kot države, ki si želijo biti najbolj razvite.

Vse to moti in vpliva na naše delo. Srečujemo se z omejevanjem zaposlovanja strokovnih delavcev, primerjalno gledano smo vse slabše plačani, porušena so plačna razmerja med različnimi poklicnimi skupinami -- je potem res nepričakovano, da se vprašamo ZAKAJ? Zakaj je naše delo vrednoteno slabše? Zakaj naj bi bilo manj odgovorno in zahtevno?

Vemo, da delamo vse več, in vemo, da delamo dobro! Vemo, da bistveno prispevamo k razvoju naše družbe. Stavka bo priložnost, da na to opozorimo tudi vlado, ki nas drugače ne posluša in ne sliši.

Uredite naše razmere za delo in vzpostavite pravičnejša plačna razmerja za opravljeno delo ter nam pustite, da kakovostno opravljamo naše osnovno poslanstvo še naprej.

Matej Žist, učitelj, OŠ Jurija Vege Moravče

 

Uredite naše razmere za delo in vzpostavite pravičnejša plačna razmerja za opravljeno delo ter nam pustite, da kakovostno opravljamo naše osnovno poslanstvo še naprej.

 

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar