Ljubljana, 11. 6. 2018

Pomagajmo hudo bolnima dvojčkoma

V četrtek, 7. junija 2018, je na Osnovni šoli 8 talcev Logatec potekal dobrodelni koncert. Vsa zbrana sredstva so namenjena težko bolnima dvojčkoma in njuni družini.

Življenje 13-letnih dvojčkov Aida in Amarja ter njune družine je polno preizkušenj, sestavljeno iz neprestanega blaženja in zdravljenja težkih bolezni. Že od rojstva sta hudo bolna. Pred obema fantoma so še številni zdravniški posegi.

Njuna mama, dolgoletna članica SVIZ, je zaposlena kot čistilka na Osnovni šoli 8 talcev Logatec, ki jo obiskuje tudi eden od dvojčkov, drugi se šola na Osnovni šoli Ivana Cankarja Vrhnika.

Aid ima na obeh očesnih živcih optični očesni gliom, vidi le 30 odstotkov in še to z dvojnim vidom, ponorela rast celic pod kolenom mu je povzročila hitrejšo rast desne noge, ki je bila 10 cm daljša od leve, po uspešni operaciji konec lanskega leta pa je daljša samo še 2 cm.

Amar ima levkemijo, zaradi zgodnje operacije poškodovane možgane in kar 75-odstotno ukrivljenost hrbtenice. Konec maja je imel že prvo zelo zahtevno operacijo v Hamburgu in trenutno tam čaka na še en zahteven zdravniški poseg. Z mamo in prevajalko bo v Hamburgu predvidoma do konca julija.

Kakovost njunega življenja je okrnjena zaradi številnih terapij, ki se kar vrstijo in v veliki meri padejo tudi na ramena njune mame, samohranilke s tremi nepreskrbljenimi otroki.

* možnost pošiljanja SMS-jev in doniranja 5 evrov je veljala samo na dan koncerta


Vabilu na dobrodelni koncert, ki so ga organizirali in izvedli številnih zaposleni in učenci Osnovne šole 8 talcev Logatec, so se nesebično odzvali mnogi slovenski glasbeniki in pevci ter drugi sodelujoči in donatorji. Povabila k nakupu vstopnic in pošiljanju SMS sporočil na dan koncerta niso spregledali niti mnogi sindikati zavodov in posamezni člani SVIZ. Prisrčno se zahvaljujemo prav vsem.

V nadaljevanju te strani si lahko ogledate posnetek dobrodelnega koncerta, objavljamo pa tudi nekaj fotografij.

Zavedajoč se, da so stroški zdravljenja obeh fantov in njuna rehabilitacija resnično ogromni, smo se odločili, da akcijo zbiranja pomoči zanju in njuno družino nadaljujemo do konca junija 2018. Njuna mama je članica SVIZ, zato bomo sredstva zbirali na računu LIZINEGA ZDRAVSTVENEGA SKLADA. Prijazno naprošamo sindikate zavodov in posameznike, da se odzovejo vabilu in dobrodelno prispevajo po svojih močeh.

Naslov: SVIZ – LIZIN ZDRAVSTVENI SKLAD
Oražnova 3, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0222 2025 5564 305
sklic: (00) 5050-2018
namen: za AA
koda: CHAR

Hvala vsem za dobre misli in denarne prispevke!

Foto utrinki: