Ljubljana, 20. 12. 2023

Povabljeni na veleslalom na Golte!

 

 

Kdaj in kje?

9. prvenstvo Sviza v veleslalomu bo potekalo v soboto, 3. februarja 2024, na smučišču Golte. Smučarski center Golte leži nad  Mozirjem, od koder je lep razgled na Savinjsko dolino, Savinjske Alpe in vzhodne Karavanke. Spodnja postaja nihalke se nahaja v vasi Žekovec, ki je od Mozirja oddaljena 4 kilometre. (Radegunda 19 c, Mozirje). Tu vas bodo pričakali organizatorji in vas usmerili  proti gondoli, ki vas bo pripeljala do hotela Golte na nadmorsko višino 1410 metrov.

 

Časovnica:

-   na spodnji postaji nihalke Žekovec vas pričakujemo od 7. ure naprej

-   vodje skupin bodo ob prihodu od organizatorjev prevzeli dnevne smučarske karte za smučarje, vozovnice za nihalko za spremljevalce ter za vse skupaj kupone za kosilo 

-   ob 8. uri se bodo smučarji zbrali v  kongresni dvorani, spremljevalci pa v baru Ledenica kjer se bomo pogreli ob čaju in kavi ter si privoščili zajtrk

-  smučarski čevlji v kongresni dvorani niso dovoljeni

vodje skupin predajo izjavo o izključitvi odgovornosti in prevzamejo štartne številke (TIMING Golte)

-  od 9.00 naprej je možen ter za tekmovalke in tekmovalce obvezen ogled proge

- tekmovanje bo potekalo na smučarski  progi Blatnik (dolžina 650 metrov), dostop do vrha je mogoč z novo štirisedežnico Smrekovec

-  začetek tekmovanja ob 10. uri 

-   v ciljni ravnini tekmovalci oddajo štartne številke

kosilo s pijačo po izbiri po 11. uri v  kongresni dvorani in na terasi hotela Golte

-   od 11.30 do 13.00 prosto smučanje (tekmovalci prejmejo dnevne smučarske karte in lahko smučajo tudi v popoldanskem času)

-   razglasitev rezultatov bo ob 13.30 na terasi hotela Montis

 

Pravila tekmovanja

Tekmovanje bo potekalo v štirih starostnih kategorijah, ločeno po spolu (ženske in moški) ekipno po območjih 

1. kategorija: letnik 1968 in starejši

2. kategorija: letnik 1969 do 1978

3. kategorija: letnik 1979 do 1988

4. kategorija: letnik 1989 in mlajši

Pri posameznikih je 8 kategorij. Prvi trije tekmovalci v vsaki kategoriji prejmejo medalje.

Merjenje časov izvaja TIMING Golte. Za ekipno zmago se bo točkovalo enako kot zadnja leta, po sistemu interpolacije.

Zmagovalna ekipa prejme prehodni pokal, ki ga ima v lasti do prihodnjega, tj. 10. prvenstva   Sviza v veleslalomu.

Prijavljeni tekmovalci, tekmovalke in spremljevalci morajo biti člani Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture.

Tekmovanje v tekmovalnih smučarskih dresih ni dovoljeno. Organizator tekmovanja je SVIZ OO Velenje, izvajalec tekme Golte, d. o. o., obdelava rezultatov TIMING Golte.

Pomembno (za predsednice in predsednike območnih odborov):

Vodje skupin bodo po elektronski pošti prejeli štartno listo s prijavljenimi smučarji in poskrbeli, da se bodo le-ti pravočasno podpisali v tabelo (izjava o izključitvi odgovornosti) in se strinjali, da tekmujejo na lastno odgovornost. S podpisom nastopajoči dovoljujejo tudi objavo tabel s končnimi rezultati na spletnih straneh sindikata. Štartne številke bomo razdelili samo podpisanim smučarjem.

Tekmovalci, ki se pripeljejo individualno, morajo vodjo skupine počakati na spodnji postaji nihalke Žekovec, se podpisati v tabelo z izjavo in prevzeti smučarsko karto in bon za kosilo.

Zainteresiranim za udeležbo bodo sindikalni zaupniki in zaupnice v vaših zavodih sporočili, do kdaj lahko pri njih oddate prijave. Predsednice in predsedniki območnih odborov pa morajo zatem tabele sodelujočih posredovati organizatorju do 19. januarja 2023. 

Morebitna vprašanja lahko naslovite tudi na e-naslov predsednika Območnega odbora Sviz Velenje in vodjo tekmovanja Bojana Požuna .

Veselimo se vaših prijav in druženja na 9. Svizovem prvenstvu v veleslalomu!

Članice in člani organizacijskega odbora, Območni odbor Sviz Velenje: Bojan Požun (vodja tekmovanja), Jelka Velički, Bernardka Bolha, Tjaša Repenšek, Franc Oblak, Janez Jevšnik in Damijan Sorčan