Ljubljana, 26. 1. 2021

Predsednik Vlade RS nadaljuje s potvarjanjem dejstev

sporočilo za medije!


PREDSEDNIK VLADE NADALJUJE S POTVARJANJEM DEJSTEV

SVIZ nikoli ni sodeloval v kakršni koli kampanji proti maskam v šolah.
 

Ljubljana, 26. januarja 2021 – Predsednik Vlade RS je včeraj ob začetku redne januarske seje Državnega zbora pri odgovorih na poslanska vprašanja spet grobo zavajal in potvarjal dejstva, ko je trdil, da naj bi SVIZ sledil domnevni kampanji »brez mask v šole.« Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) znova in še enkrat več zavrača manipulacijo premiera, da bi SVIZ kadar koli pozival zaposlene v šolah, naj ne nosijo mask. Gre za izmišljotino predsednika vlade in ta zanjo ne more predložiti niti enega samega resničnega stavka, ki bi ga bilo mogoče povezati s stališči SVIZ. Predsednik slovenske vlade si je izjavo glede mask preprosto izmislil in jo ob vsaki priložnosti, ki se mu ponudi – ali jo po potrebi celo sam ustvari –, vztrajno ponavlja.

Na podoben način predsednik Vlade RS rad prikazuje tudi prirejen in potvorjen posnetek glavnega tajnika sindikata, ki je nastal 18. septembra lani, na dan interpelacije ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Ta si je ob začetku svojega nastopa v Državnem zboru snel masko in se začel pritoževati, da z njo ne more govoriti. Na omenjenem posnetku glavni tajnik oponaša pritoževanje ministra Hojsa in opozarja na dvojna merila vlade, ki se sama ne drži lastnih ukrepov, medtem pa od drugih zahteva njihovo dosledno izvajanje. Čeprav se zdi, da predsednik vlade verjame in si prizadeva, da bi čim večkrat ponovil laž in bi le-ta tako morda postala resnica, bo SVIZ enako vztrajno in redno opozarjal na neresnice in manipulacije, ki si jih privoščijo vladajoči.

X X X X X

Sandi Modrijan,
tiskovni predstavnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije

Komentarji
Jana Sepič
28.01.2021

Popolnoma se strinjam z Jasmino. Ne bi se smeli vrniti v šole, če ni poskrbljeno tudi za našo varnost. Veliko učiteljic in učiteljev je starejših in tudi rizično bolnih, ko je ob primeru okužbe pričakovati težji potek bolezni ali celo smrtni izid.
Kot sem že večkrat zapisala: Zakaj učenci v zaprtih prostorih ne nosijo mask? Ali jih tudi dijakom spet ne bo potrebno nositi? Tu ni nobene strokovno utemeljene razlage. To je nerazumljivo in neodgovorno.

Valentina
27.01.2021

Bravo, Jasmina! A smo mi učitelji manj vredni od vseh drugih zaposlenih v tej državi? Če se mi ne damo testirati, smo najbolj neodgovorni in smo lahko obtoženi NAMERNE povzročitve okužbe! A po drugi strani pa smo zelo ogroženi od otrok, ki so lahko prenašalci virusa od vseh svojih bližnjih in nebližnjih, ampak takrat si bomo pa sami krivi, če bomo zboleli. Ne dvojna, trojna merila. SVIZ se bi moral ravno tu -v tej zadevi najbolj zavzeti za svoje člane.

Marta
26.01.2021

Se popolnoma strinjam z gospo Jasmino. Učitelj ni vreden ne dostojne komunikacije naše oblasti (stopnjevano žuganje za netestiranje) ne zagotovitve varnega delovnega okolja. Za to se moramo res bolj kritično zavzeti!

Jasmina
26.01.2021

Prosim, če SVIZ ministrici postavi vprašanje, kaj misli z lažjo, da je šola varna tudi za zaposlene? Kje je v šoli poskrbljeno za varnost zaposlenih? To, da se edini testirajo? Da edini nosijo maske? V podjetjih se testirajo vsi – nikogar zdravje ni manjvredno. V trgovinah morajo nositi maske vsi, zaposleni in kupci. Tudi seveda v zdravstvenih domovih. Pacienti lahko do zdravstvenega osebja stopijo samo posamično, z masko. Pred posegi jih celo testirajo. Učitelji smo edini zaposleni v Sloveniji, ki so popolnima nezaščiteni – čeprav delajo v ustanovah z največjim številom oseb – večini izmed katerih se ni treba testirati, nositi mask. Ves čas samo poslušamo: testirajte se, nosite maske, bodite pozorni na stiske otrok, ne preobremenjujte jih... In bognedaj da kakšen netestiran učitelj prestopi prag šole.. ali da kak učitelj nehote okuži učenca – katastrofa, sankcije!!! Kaj pa obratno – ča kak netestiran učenec prinese okužbo od doma in okuži učitelja? Nič. Se je pač zgodilo. Kolk vem, Še 100% plačane bolniške ne dobiš. Dokaži, da si se okužil v šoli... In potem se čudijo, da učitelji ne gremo z nasmehom na testiranje?? Glede teh stvari bi pričakovala večjo aktivnost sindikata...

Katarina
26.01.2021

Pa saj se ve, da se maškara samo pred kamero. Žal se sindikat ni zavzel za temeljne človekove pravice - neprostovoljnim posegom v naša telesa. Upam, da se bo ob prisilnem cepljenju pokazal v boljši luči.

IGOR
26.01.2021

Tudi to, da si lahko v Avstriji odpuščen, če se ne testiraš, je laž! Pričakujem, da sindikat ne bo dovolil nobenih sankcij proti delavcem v vzgoji in izobraževanju, ki so imeli pomisleke in se niso testirali v ponedeljek 25.1.2021! Stopimo skupaj!

Rok
26.01.2021

Saj nam je jasno. Naredite kaj za to! Veliko nas je, če ima kdo moč, smo to mi, sindikat, zbudi se, imamo moč, imate podporo, ukrepajte, dokler jo še imate...

Vaš komentar