Ljubljana, 12. 9. 2019

Raziskava o kakovosti odnosov in psihofizičnem počutju učiteljev

Sorodne objave

Spoštovani kolegice in kolegi,
 

neodvisna projektna skupina raziskovalcev v okviru projekta »Kakovost odnosov in psihofizično počutje učiteljev ter zadovoljstvo v poklicu« izvaja raziskavo, ki se nanaša na ugotavljanje kakovosti odnosov v učiteljskem kolektivu, proučevanje psihofizičnega počutja učiteljev ter merjenje zadovoljstva učiteljev s poklicem, ki ga opravljajo v slovenskem šolskem sistemu.

Izvedbo raziskave smo podprli tudi v SVIZ, zato vas, spoštovani kolegice in kolegi iz osnovnih šol, prijazno vabimo, da si vzamete nekaj časa ter izpolnite vprašalnik, hkrati pa k temu povabite tudi svoje učiteljske kolegice in kolege. Sodelovanje v anketi je v prostovoljno, hkrati pa je sodelujočim zagotovljena popolna anonimnost, saj bodo zbrani podatki obdelani in predstavljeni na skupnem nivoju, brez možnosti identifikacije posameznega anketiranca glede na njegove demografske značilnosti. Vprašalnik se nahaja tukaj: https://www.1ka.si/a/220728

Izpolnjevanje nezahtevnega anketnega vprašalnika vam ne bi smelo vzeti več kot 15 minut, vabimo pa vas, da anketo izpolnite že v prihodnjih dneh, medtem ko bo sicer aktivna do prvih dni oktobra. Če potrebujete v zvezi z vprašalnikom kakršna koli pojasnila ali želite kaj sporočiti, to lahko storite neposredno vodji raziskovalne skupine doc. dr. Andreji Poljanec (andreja.poljanec@sfu-ljubljana.si) ali nam na info@sviz.si.

Rezultati opravljene raziskave bodo omogočili neposrednejši vpogled v stanje v slovenskih osnovnih šolah na področjih raziskovalnega proučevanja. Na tej osnovi bodo nato pripravljeni znanstveni in strokovni prispevki ter oblikovana izhodišča za izboljšave, ki ne bodo zanimivi le za SVIZ, temveč tudi za državo, učitelje, starše in ostale zainteresirane.

Za pomoč pri izpolnjevanju anketnega vprašalnika se Vam vnaprej iskreno zahvaljujemo.


Branimir Štrukelj,
glavni tajnik SVIZ


Povezava do ankete: KLIK!

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar