Freeimages.com
Ljubljana, 6. 10. 2021

Skrbimo za čist zrak v vzgojno-izobraževalnih ustanovah!

Sorodne objave

Skrbimo za čist zrak v vrtcih in šolah!


SVIZ je sodeloval v projektu, katerega rezultat je tudi kratek triminutni videoposnetek o pomembnosti prezračevanja šolskih prostorov. Epidemija novega koronavirusa nas je naučila, da moramo doseči miselni preskok, da je skrb za čist zrak enako pomembna kot skrb za čisto vodo. Večina strokovnjakov se danes namreč strinja, da do okužbe z novim koronavirusom pride z vdihavanjem drobnih kapljic aerosola, ki jih izdihajo posamezniki, in lahko v zaprtih prostorih vztraja več ur. To je razlog, da je treba te prostore prezračevati in da je to ključni način, kako preprečevati širjenje okužbe. Prav zato je tako pomembno ustrezno prezračevanje prostorov.

Vabimo vas, da si ogledate pričujoči posnetek ter ga delite tudi s kolegicam in kolegi, morebiti pa se tudi z vodstvom vašega zavoda dogovorite, da si ga ogledate na katerem od skupnih sestankov ali konferenc. Skrb za prezračevanje ni samo stvar sedanje epidemije, je tudi skrb za bodoče epidemije in za preprečevanje nevarnosti, ki jih prinaša onesnažen zrak.

V želji, da ostanemo zdravi in bomo lahko s čim manj motnjami nadaljevali naše vzgojno-izobraževalno poslanstvo tam, kjer mora le-to potekati, torej v vrtcih in šolah, vas lepo pozdravljamo!

 

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar