Ljubljana, 24. 3. 2020

SKUPAJ tudi zdaj

Članice in člani Sekcije svetovalnih delavk in delavcev SVIZ, ki so dejavni v okviru našega sindikata, so se v minulih dneh združili v pobudi predsednice in članice sekcije Darinke Dekleva (OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica) in Azire Kozjek (Srednja šola Jesenice), da v razmerah, v katerih trenutno preživljamo svoj vsakdan, podajo svojo e-roko tudi oni. Svetovalni delavke in delavci so nedvomno opremljeni z veliko znanja in imajo številne izkušnje, ki jih lahko v teh trenutkih podelijo širše – med učiteljice in učitelje, zaposlene v vrtcih, učenke in učence, dijakinje, dijake in starše.

Na naši spletni strani bomo tako v SVIZ prek zavihka »Koronavirus«, kjer je že vzpostavljena posebna podstran, na kateri sindikat deli aktualne informacije in povezave z epidemijo, v prihodnje dali prostor še različnim strokovnim objavam s področja svetovalnega dela – nasvetom, zgledom dobre prakse, intervjujem ... Prav tako je ideja sekcije vzpostaviti skupino na Facebooku, kjer bi objavljali pozitivne misli za vsak dan, afirmacije, meditacije, vizualizacije za sproščanje, (video)namige, kako se čim bolje znajti v trenutnih okoliščinah, kako se spoprijemati z neprijetnimi čustvi, odgovarjali bi lahko na morebitna vprašanja, razmišljanja učencev, dijakov, staršev ipd. Zdaj je namreč čas, da se – četudi na daljavo – še tesneje povežemo in si pomagamo s pozitivnim razmišljanjem.

Prijazno vas torej vabimo, da še naprej spremljate našo spletno stran, na kateri bomo objavili nadaljnje potrebne informacije o predstavljeni pobudi šolskih svetovalnih delavk in delavcev. Že danes pa z vami z veseljem delimo videoprispevek »Spoprijemanje s težavnimi situacijami«, ki ga je pripravila naša članica – mag. Ines Piljić, psihologinja na Osnovni šoli Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica (hvala!!!). Svetuje nam, da razmislimo in zapišemo, kaj nas močno skrbi, na kaj imamo vpliv in na kaj ga nimamo … Vsekakor preprost pogovor s samim seboj. Vabljeni k ogledu!

Spoprijemanje s težavnimi situacijami (videoprispevek, mag. Ines Piljić, psihologinja na OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica), 24. 3. 2020

 
 
Kako strukturirati svoje dneve, ki jih zdaj preživljamo doma? Kako opraviti vse šolske dejavnosti, domača opravila, telesne dejavnosti in si obenem zagotoviti dovolj časa za počitek, zabavo? V veliko pomoč in razbremenitev so vam lahko usmeritve, ki jih je pripravila naša članica Azira Kozjek, svetovalna delavka na Srednji šoli Jesenice. Klik! 

 

Komentarji
Nataša Zadravec
26.03.2020

Všeč mi je članek Azire Kozjek in nasveti, ki jih vsebuje. Hvala za objavo! Veliko lepega želim vsem in veliko zdravja! Nataša

Vaš komentar