Ljubljana, 10. 10. 2022

Športne igre SVIZ v mestu vrtnic

Sorodne objave

V organizaciji Območnega odbora SVIZ Nova Gorica je minulo soboto, 8. oktobra 2022, najmlajše slovensko mesto gostilo 13. vsakoletne športne igre Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ). S soncem obsijana in prijetno topla oktobrska sobota je v mesto vrtnic na 13. športne igre našega sindikata privabila množico članic in članov sindikata ter številne navijače, ki so lahko uživali ne le v športnih tekmovanjih in spodbujanju sodelujočih, temveč zlasti v sproščenem druženju, lepem vremenu, spremljajočih dejavnostih, ki jih je pripravilo novogoriško območje, in nasploh v odlični organizaciji dogodka. Misel, ki so jo v biltenu iger zapisali tudi organizatorji tokratnih športnih iger, predsednica območnega odbora SVIZ Nova Gorica Anica Erjavec in njeni kolegi, povzema vso za-misel Svizovih športnih iger: »Vse združuje ista pripadnost, želja po sodelovanju, pa tudi tiha želja po zmagi. Verjamemo pa, da sodelovanje v športu še vedno vsebuje reklo "važno je sodelovati", in če poenostavimo, "ne le zmagati".« A ker se je v Novi Gorici vseeno (tudi) tekmovalo, seveda velja omeniti rezultate: prvo mesto po osvojenih točkah so osvojili predstavniki OO SVIZ Obala, drugi so bili športniki z OO Ljubljane in okolice, tretji pa tekmovalci iz Velenja.

Na tokratnih športnih igrah v Novi Gorici se je zbralo več kot sedemsto naših članic in članov z območnih odborov, ki jih ima sindikat po vsej Sloveniji. V tekmovalnem delu so se članice in člani SVIZ na različnih lokacijah po Novi Gorici in okolici preskusili v dvanajstih športnih panogah, in sicer košarki, odbojki, namiznem tenisu in tenisu, streljanju z zračno puško, šahu, prstometu, pikadu, plavanju, atletiki, badmintonu in kegljanju. Tekmovalni del dneva je popoldne v sproščenem vzdušju lepo zaokrožila izvirna igra organizatorjev, sobotni dan pa se je sklenil v Športnem centru Šempeter-Vrtojba s podelitvijo pokalov najboljšim sodelujočim ekipam, večerjo in druženjem ob glasbi. Prvo stopničko zmagovalnega odra so, kot omenjeno, osvojili članice in člani OO SVIZ Obala, drugi so bili predstavnice in predstavniki OO SVIZ Ljubljana, tretji pa tekmovalke in tekmovalci OO SVIZ Velenje.

Predsednici OO SVIZ Nova Gorica Anici Erjavec se zahvaljujemo, da je območje prevzelo zahtevno organizacijo tako velikega dogodka in da smo lahko v družbi z njenimi kolegicami in kolegi z novogoriškega območja ter članicami in člani sindikata iz celotne Slovenije preživeli prečudovit dan!