Ljubljana, 1. 10. 2018

Spoznavno-vsebinski sestanek z novim ministrom za izobraževanje

sporočilo za medije!

SPOZNAVNO-VSEBINSKI SESTANEK SVIZ-a Z NOVIM MINISTROM ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

Prvo srečanje predstavnikov sindikata z ministrom Pikalom bo v torek, 2. oktobra.

Ljubljana, 1. oktobra 2018 - Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) je ob nedavni izvolitvi dr. Jerneja Pikala na funkcijo ministra za izobraževanje, znanost in šport nanj naslovil čestitke in predlagal srečanje. To bo v torek, 2. oktobra, s pričetkom ob 14. uri na sedežu ministrstva na Masarykovi 16 v Ljubljani, ko bo tudi kratek fototermin. Po sestanku, predvidoma ob 16. uri, pa bosta glavni tajnik SVIZ in minister za izobraževanje, znanost in šport v prostorih MIZŠ v izjavi za javnost predstavila vsebino pogovorov in dogovorov.

Srečanje bosta s strani SVIZ-a vodila glavni tajnik sindikata Branimir Štrukelj in predsednica sindikata Jelka Velički, medtem ko bodo na strani MIZŠ prisotni minister ter oba državna sekretarja. Za vsebino sestanka je SVIZ predlagal pogovor in izmenjavo stališč o problematiki vrednotenja dela v vzgoji in izobraževanju ter znanosti, vprašanje implementacije nove ureditve delovnega časa učiteljev in nadaljnjih aktivnosti v tej zvezi ter razpravo glede sprememb zakonodaje na področju visokega šolstva in raziskovalne dejavnosti, kar je napovedal novi minister v svoji predstavitvi pred pristojnim odborom Državnega zbora. SVIZ je predlagal še, da bi spregovorili tudi o tem, kako zaposlenim zagotoviti varno delovno okolje in preprečevati nasilje na delovnem mestu, želi pa na prvem srečanju z ministrom in njegovimi sodelavci opredeliti tudi načine medsebojnega sodelovanja, socialnega partnerstva in socialnega dialoga v pravkar začetem mandatu.

Kot navedeno, predvideni zaključek sestanka med predstavniki SVIZ in MIZŠ bo ob 16. uri, po tem pa bosta predstavnika sindikata in ministrstva podala izjavi za medije o vsebini srečanja.

X X X X X