Ljubljana, 5. 6. 2024

Srečanje upokojenih članic in članov

Sekcija upokojenih članic in članov SVIZ Slovenije, Območni odbor Sviz Posavje in Glavni odbor Sviz so 4. junija 2024 pripravili letno srečanje upokojenih članic in članov sindikata – tokrat so ti spoznavali Krško in okolico.

Na srečanje je prišlo 512 upokojenih članov iz vseh slovenskih regij, ki so jih v Kulturnem domu Krško pozdravili predsednica Območnega odbora Sviz Posavje Meta Fekonja, podžupan Mestne občine Krško gospod Janez Jože Olovec in predsednica Sekcije upokojenih članic in članov Sviz Jelka Velički. Za sproščujoč in aktualen kulturni program v obliki skečev, ki so zbranim približali dogajanje v zbornici  osnovne šole Gmajna, so poskrbeli odlični amaterski igralci dramske sekcije Kulturnega društva Leskovec pri Krškem in učenci Glasbene šole Krško. 

 

Po sprejemu so se upokojeni članice in člani v skupinah odpravili v Mestni muzej, Mencingerjevo hišo, Hočevarjev mavzolej, Valvasorjevo knjižnico, se seznanili z zgodovino speedwayja v Krškem, obiskali interaktivni multimedijski center Svet energije, grad Rajhenburg v Brestanici, krško vinsko klet, Posavski muzej Brežice in vodovodni stolp, Banovo domačijo v Artičah in galerijo Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki. Spoznali so lahko tudi dejavnost Evrosada v Krškem, ki je vodilni slovenski pridelovalec sadja.

 

Kot je po srečanju zapisala predsednica Območnega odbora Sviz Posavje Meta Fekonja, je bilo posavskemu odboru v čast  gostiti prijazne, vesele, radovedne  in zadovoljne upokojene članice in člane iz vseh delov naše domovine. Iz Glavnega odbora Sviz pa vsem, ki so srečanje pripravili in pripomogli, da je bilo tako dobro izpeljano, izrekamo iskreno zahvalo, da so se spoprijeli z zahtevno organizacijo dogodka in poskrbeli za nadvse prijetno druženje.