Ljubljana, 17. 7. 2021

Štipendije in subvencije SVIZ 2021/22

Vse zainteresirane članice in člane Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) opozarjamo na aktualna razpisa štipendij in subvencij za pridobitev ustrezne izobrazbe, in sicer razpis dvanajstih štipendij (šest štipendij za srednješolsko in šest za visokošolsko izobraževanje) ter razpis nepovratnih sredstev za subvencioniranje izobraževanja članic in članov, ki se izobražujejo v zvezi s svojim delom.

Štipendije – rok 30. september 2021!


GO SVIZ Slovenije je v svojem finančnem načrtu za leto 2021 predvidel sredstva za razpis dvanajstih štipendij – šest za srednješolsko, šest za visokošolsko izobraževanje –, ki so namenjene dijakom in študentom za šolanje oziroma redni študij za smeri vzgoje in izobraževanja ter kulture. Štipendije bodo podeljene za obdobje šolskega leta 2021/22. Vloge za štipendije je treba na sedež GO SVIZ posredovati najpozneje do 30. septembra letos.

Več informacij – KLIK!


Subvencije za pridobitev ustrezne izobrazbe – rok 16. oktober 2021!

Sindikat je v svojem finančnem načrtu za letošnje leto predvidel tudi nepovratna sredstva za članice in člane, ki bi želeli v študijskem letu 2021/22 pridobiti ustrezno izobrazbo – izobrazbo, ki je predpisana za delovno mesto, ki ga prosilec zaseda, in je hkrati pogoj za ohranitev delovnega mesta. Višina subvencije, ki jo prejme posamezni prosilec, je 500 evrov, razpis pa bo odprt do 16. oktobra 2021. Kliknite TUKAJ za več informacij.


Kandidatkam in kandidatom svetujemo, da si pred izpolnjevanjem vlog natančno preberejo Pravilnik o štipendiranju oziroma Pravila o subvencioniranju izobraževanja za pridobitev ustrezne izobrazbe članicam in članom SVIZ Slovenije. Nahajata se na spletni strani www.sviz.si (rubrika O sindikatu, Dokumenti).