Ljubljana, 4. 7. 2024

Štipendije in subvencije SVIZ (2024/25)

Vse zainteresirane članice in člane Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) opozarjamo na aktualna razpisa štipendij in subvencij za pridobitev ustrezne izobrazbe, in sicer razpis šestnajstih štipendij (osem štipendij za srednješolsko in osem za visokošolsko izobraževanje) ter razpis nepovratnih sredstev za subvencioniranje izobraževanja članic in članov, ki se izobražujejo v zvezi s svojim delom.
 

Štipendije – rok 16. september 2024!

GO SVIZ Slovenije je v svojem finančnem načrtu za leto 2024 zagotovil sredstva za razpis šestnajstih štipendij – osem za srednješolsko, osem za visokošolsko izobraževanje –, ki so namenjene dijakom in študentom za šolanje oziroma redni študij za smeri vzgoje in izobraževanja ter kulture. Štipendije bodo podeljene za obdobje šolskega leta 2024/25. Vloge za štipendije je treba na sedež GO SVIZ posredovati najpozneje do 16. septembra letos.

Več informacij – KLIK!


Subvencije za pridobitev ustrezne izobrazbe – rok 17. oktober 2024!

Sindikat je v svojem finančnem načrtu za letošnje leto predvidel tudi nepovratna sredstva za članice in člane, ki bi želeli v študijskem letu 2024/25 pridobiti ustrezno izobrazbo – izobrazbo, ki je predpisana za delovno mesto, ki ga prosilec zaseda, in je hkrati pogoj za ohranitev delovnega mesta. Višina subvencije, ki jo prejme posamezni prosilec, je 500 evrov, razpis pa je odprt do 17. oktobra 2024. Za več informacij - klik.


Kandidatkam in kandidatom svetujemo, da si pred izpolnjevanjem vlog natančno preberejo Pravilnik o štipendiranju oziroma Pravila o subvencioniranju izobraževanja za pridobitev ustrezne izobrazbe članicam in članom SVIZ Slovenije. Oba sta dostopna na spletni strani www.sviz.si (rubrika O sindikatu, Dokumenti).

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar