Ljubljana, 16. 2. 2022

SVIZ solidaren s stavkajočimi v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva

sporočilo za medije!
 

SVIZ SOLIDAREN S STAVKAJOČIMI V DEJAVNOSTI ZDRAVSTVA IN SOCIALNEGA VARSTVA
 

V stavki sodelujejo tudi članice in člani SVIZ v socialnovarstvenih zavodih.
 


Ljubljana, 16. februarja 2022 – Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) v celoti podpira stavkovne zahteve kolegic in kolegov, zaposlenih v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva. Vodstvo SVIZ v imenu več kot 36.000 članic in članov sindikata stavkajočim delavkam in delavcem izreka popolno podporo in solidarnost v njihovem boju za boljše vrednotenje delovnih mest v zdravstvu in socialnem varstvu, za boljše pogoje dela ter za sprejem dolgo zahtevanih standardov in normativov. Zavidanja in posnemanja vredno je dejstvo, da v stavki enotno, povezani in skupaj sodelujejo vsi reprezentativni sindikati zaposlenih v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva.

SVIZ je ponosen, da v izvedbi stavke vseh reprezentativnih sindikatov sodelujejo tudi članice in člani SVIZ, ki so organizirani v štirih socialnovarstvenih zavodih, in sicer v CUDV Draga Ig, CUDV Radovljica, CUDV Črna na Koroškem in ZUDV Dornava. SVIZ podpira zahteve po ustreznih zvišanjih plač zaposlenih ter izpostavlja nujno čimprejšnje zvišanje plač pedagoškega osebja – skupinskih habilitatorjev, logopedov, delovnih terapevtov, fizioterapevtov, tehnologov in delovnih inštruktorjev v VDC.

Skupaj z drugimi sindikati SVIZ zahteva – in bo tudi v prihodnje vztrajal pri tej zahtevi – zvišanje plač zaposlenih v socialnovarstvenih zavodih iz skupine J, za strokovne sodelavce, finančno-računovodske delavce, pisarniške referente, finančnike, ekonome, kadrovike, vzdrževalce, vodje I in vodje II, zaposlene v kuhinjah in pralnicah, za gospodinje oskrbovalke, za voznike oseb s posebnimi potrebami in vse druge, ki se jim v prvem krogu pogajanj niso zvišale plače. SVIZ verjame, da bo upravičen skupni boj zaposlenih v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva za boljše plače in pogoje dela učinkovit in uspešen.


Jelka Velički, predsednica GO SVIZ

Branimir Štrukelj, glavni tajnik SVIZ

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar