Ljubljana, 31. 5. 2019

Svizove e-novice

Spoštovani,

tik pred vstopom v zadnji mesec pouka v letošnjem šolskem letu objavljamo novo številko naše mesečne publikacije o dogajanju, povezanem z dejavnostjo našega sindikata.

V majski številki smo zabeležili poziv ministru za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneju Pikalu, naj uredi položaj učiteljev, ki izvajajo dodatno strokovno pomoč za premagovanje ovir in primanjkljajev na več lokacijah. Ti so soglasni in odločni, da bo treba, da bi lahko zagotovili prenehanje kršitev pravic in ureditev položaja, zaostriti sindikalne aktivnosti, in sicer po potrebi tudi z izvedbo stavke.

Izpostavljamo še vprašanje plačila za ure nadomeščanja, prvi sestanek z novim ministrom za kulturo, pišemo o pobudi za vzpostavitev specialistične ambulante za kulturnike, o vsakoletnih športnih igrah SVIZ, ki jih je tokrat gostil Območni odbor SVIZ Celje, ter o prvih športnih igrah za članice in člane iz Pomurja. Ne spreglejte pa niti dobrodelne akcije, s katero želi SVIZ zbrati sredstva za nakup najosnovnejših učnih pripomočkov za učence in učence Osnovne šole Branka Pešića v Beogradu, ter posebne poletne ponudbe Diners Club-a.

e-Svizove novice_maj 2019

Hvala, da nas spremljate!

Tajništvo GO SVIZ