Ljubljana, 27. 10. 2017

e-Svizove novice_oktober 2017

Po uspešno izvedenem in odmevnem množičnem shodu izobraževalk in izobraževalcev v začetku tega meseca, na svetovni dan učiteljev, v sindikatu že pripravljamo tudi shode s sindikalnimi zaupniki in člani po območnih odborih. Rdeča nit vseh dogodkov oziroma celotne kampanje za zvišanje plač izobraževalk in izobraževalcev je jasno in glasno zastavljeno vprašanje političnim odločevalcem – Zakaj je izobraževalno delo vredno manj? Omenjenemu namenjamo največ pozornosti tudi v tokratnih e-Svizovih novicah.

V njih napovedujemo tudi prihajajoče sestanke z glavnim tajnikom v novembru v okviru omenjenih aktivnosti za zvišanje plač, poročamo pa tudi o izpeljanih sestankih z mladimi, šolskimi knjižničarji in svetovalnimi delavci, podelitvi štipendij sindikata otrokom naših članov ter zaključujemo z »rdečim alarmom«, ki so ga sprožili nizozemski kolegi, in vnovič izpostavljeno ugotovitvijo predsednice ETUCE, da izobraževanje ni strošek, temveč naložba!

Veseli bomo, če boste informacijo o sveže objavljenih novicah posredovali kolegicam in kolegom, vsem zainteresiranim, ter jih hkrati povabili, da se tudi sami naročijo na njihovo (brezplačno) vsakomesečno prejemanje neposredno v e-poštne nabiralnike. 

SVIZOVE NOVICE (oktober 2017)