Ljubljana, 7. 5. 2018

V Velenju 11. Svizove športne igre

soboto, 12. maja, se bodo v organizaciji območnega odbora SVIZ Velenje odvile 11. Svizove športne igre, na katerih bo tekmovalo in sodelovalo več kot osemsto tekmovalcev in navijačev s 23 območnih odborov sindikata.

Na velenjskem območju, ki ga vodi Jelka Velički, tudi predsednica Glavnega odbora SVIZ, so navedli, da odločitev za organizacijo športnih iger našega sindikata ni bila tako zahtevna in dolgotrajna. »Odločili smo se, da to lahko izpeljemo, ker imamo vse, kar za izpeljavo iger potrebujemo: dobro lokacijo mesta, športne dvorane, igrišča, bazen, strelišče, bližino jezera za kros, in kar je najpomembneje – v našem območju so ob meni člani in članice, ki so pripravljeni pomagati, se spopadati z novimi izzivi in uživati v dobro opravljenem delu.«

Tekmovanja bodo potekala v desetih športnih panogah, in sicer košarki, odbojki, namiznem tenisu, tenisu, streljanju z zračno puško, šahu, prstometu, pikadu, plavanju in krosu, za zaključek pa organizatorji pripravljajo še posebno igro Pika Nogavička, ki sicer ne bo štela v točkovanje za skupno zmago, zagotovo pa bo poskrbela za nemalo smeha in zabave.

Sobotno dogajanje se bo pričelo s prihodi udeleženk in udeležencev pred Šolski center Velenje, kjer bo ob 9.30 uri slovesna otvoritev iger, uro zatem pa odhod tekmovalcev in navijačev na tekmovališča. Za navijače in ostale udeležence bosta organizirana tudi ogled muzeja Premogovništva Slovenije in Velenjskega gradu (za premogovnik bo organiziran avtobus z avtobusne postaje na Tomšičevi cesti (po predhodnih prijavah)). Ob 17. uri je predviden začetek igre organizatorja, v kateri se bodo pomerili vsi na igrah sodelujoči območni odbori, ob 18.30 uri pa se v Rdeči dvorani prične zaključna družabna slovesnost z večerjo in podelitvijo pokalov.

Se kmalu vidimo v Velenju!