Ljubljana, 10. 11. 2017

Učna motivacija in delo z nadarjenimi v vrtcu in šoli

Zaradi izredno velikega zanimanja za udeležbo na predavanju »Učna motivacija in delo z nadarjenimi v vrtcu in šoli« zbiranje prijav predčasno zaključujemo. Prejeli smo jih namreč že toliko, da v naši dvorani vsem zainteresiranim, žal, ne moremo več zagotoviti prostora. Hvala za razumevanje.
 

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) – Odbor za enakost SVIZ  vabi na

predavanje dr. Mojce Juriševič

»UČNA MOTIVACIJA IN DELO Z NADARJENIMI V VRTCU IN ŠOLI«,

ki bo potekalo
v sredo, 29. novembra 2017, z začetkom ob 16.00 uri, na sedežu GO SVIZ, v veliki sejni dvorani, na Oražnovi ulici 3, v Ljubljani.Pridružite se nam, če bi radi pridobili novo znanje o vprašanjih:

- kako učenci mislijo in se učijo,

- kaj jih motivira,

- zakaj so socialni kontekst, medosebni odnosi in dobro čustveno počutje pomembni za učenje,

- kako najbolje voditi razred in

- kako oceniti učenčev napredek.

Dr. Mojca Juriševič
je izredna profesorica za pedagoško psihologijo na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Njeno temeljno raziskovalno področje je motivacija za učenje, poglobljeno pa se ukvarja tudi s problematiko strokovnega razvoja učiteljev ter z izobraževanjem nadarjenih. Na fakulteti vodi mednarodno uveljavljen Center za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti (CRSN) in je avtorica poglavja o izobraževanju nadarjenih v Beli knjigi o vzgoji in izobraževanju v Republiki Sloveniji iz leta 2011. Trenutno predseduje Sekciji psihologov v vzgoji in izobraževanju pri Društvu psihologov Slovenije.

Ob najpomembnejših psiholoških načelih za poučevanje in učenje od vrtca do srednje šole, ki se naslanjajo na spoznanja dolgoletnega dela Združenja ameriških psihologov – APA, bo dr. Mojca Juriševič delila z vami tudi svoje bogato znanje o tem:

- kako prepoznati nadarjene v vrtcu in šoli ter

- kako kakovostno poučevati na osnovi spodbujanja učnih potencialov nadarjenih.

Izredna profesorica za pedagoško psihologijo na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani bo ob tem osvetlila še problematiko prepletanja nadarjenosti s psihičnimi in razvojnimi težavami in motnjami ter predstavila zglede dobre prakse pri odkrivanju in spodbujanju nadarjenosti v različnih evropskih državah. 

Vabljeni torej, da se nam v sredo, 29. novembra 2017, ob 16.00 uri na sedežu GO SVIZ, na Oražnovi ulici 3 v Ljubljani pridružite vsi, ki želite pridobiti novo znanje o pomenu učne motivacije v vrtcu in šoli, o prepoznavanju, spodbujanju in delu z nadarjenimi ter v razpravi izmenjati tudi svoje izkušnje in spoznanja z omenjenih področij. Za dogodek je skupno predvidena približno ura in pol; zapis o omizju s fotografijami bo naknadno objavljen na spletni strani www.sviz.si in v e-Svizovih novicah.

Svojo udeležbo na predavanju »UČNA MOTIVACIJA IN DELO Z NADARJENIMI V VRTCU IN ŠOLI«, ki je brezplačna (potnih stroškov pa SVIZ ne krije), prosimo, čim prej, najpozneje pa do petka, 24. novembra 2017, sporočite po e-pošti na naslov tajnistvo@sviz.si (navedite, da se prijavljate na predavanje Odbora za enakost SVIZ, svoje ime in priimek ter ustanovo, iz katere prihajate).

Zaradi izredno velikega zanimanja za udeležbo na predavanju »Učna motivacija in delo z nadarjenimi v vrtcu in šoli« zbiranje prijav predčasno zaključujemo. Prejeli smo jih namreč že toliko, da v naši dvorani vsem zainteresiranim, žal, ne moremo več zagotoviti prostora. Hvala za razumevanje.

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar