Ugodnosti

Brezplačna pravna pomoč

Ko bodo kakorkoli ogrožene vaše pravice iz dela in delovnega razmerja ali pa boste želeli le dobiti strokoven nasvet, vam je na voljo brezplačna pravna pomoč naših strokovnih sodelavcev za pravne zadeve.

Finančna pomoč

Življenje nas marsikdaj postavi pred težke preizkušnje. Ko boste v stiski, lahko kot član SVIZ zaprosite za finančno pomoč.

Svizova čebelica - Blagajna vzajemne pomoči

Glavni odbor SVIZ je na svoji seji novembra 2017 sprejel sklep o ustanovitvi Blagajne vzajemne pomoči (Svizova čebelica). Namenjena je vsem članicam in članom sindikata z bruto plačo nižjo od 1.800 evrov bruto, ki zaidejo v finančne težave in potrebujejo hitro pomoč.

Višja solidarnostna pomoč in jubilejne nagrade

Članstvo v sindikatu vam zagotavlja višje solidarnostne pomoči in jubilejne nagrade v primerjavi z drugimi zaposlenimi v javnem sektorju.

Svizov zdravstveni sklad

Če boste morda vi ali vaši družinski člani potrebovali sredstva za zdravljenje, nakup zdravil in pripomočkov v tujini, se lahko s prošnjo za pomoč obrnete na Svizov zdravstveni sklad, ki od leta 2008 deluje v okviru SVIZ.

Subvencionirano dodatno izobraževanje

Če želite pridobiti ustrezno izobrazbo, ki jo od vas zahteva delovno mesto, na katerem ste zaposleni, vam SVIZ subvencionira dodatno izobraževanje oziroma izobraževanje za pridobitev ustrezne izobrazbe.

Štipendiranje

So morda vaši otroci vpisani v program rednega šolanja oziroma študija za smeri vzgoje in izobraževanja ter kulture? SVIZ vsako leto podeli več štipendij tako za srednješolsko kot za visokošolsko izobraževanje.

Počitniška stanovanja

S svojimi družinskimi člani lahko po ugodni ceni počitnikujete v 34 sindikalnih počitniških stanovanjih po vsej Sloveniji: v Izoli, Luciji, Ankaranu, Piranu, Kranjski Gori, Bohinjski Bistrici, v Dobrni, Podčetrtku, Moravskih Toplicah, Šmarjeških Toplicah, Rogaški Slatini in Banovcih ...

Ugodnosti in popusti

V SVIZ si prizadevamo, da za vas in vaše najbližje nenehno pridobivamo ugodnosti in popuste: za različna potovanja, izlete, počitnikovanje, pri nakupu knjig, obisku kulturnih prireditev ...

Strokovni sindikalni zaupniki

Kot članu SVIZ vam je v vašem zavodu za kakršnakoli vprašanja na voljo sindikalni zaupnik, ki je seznanjen z najpomembnejšim dogajanjem v sindikatu in se redno izobražuje na izobraževalnih seminarjih za sindikalne zaupnice in zaupnike SVIZ.

Športne igre SVIZ

Če ste športno aktivni, se lahko vsako leto preskusite v različnih športnih disciplinah na tradicionalnih Športnih igrah SVIZ. Na igrah ste prav tako dobrodošli, če radi le navijate ali spoznavate kolege iz vse Slovenije.

Informacije o aktualnem dogajanju

Kot član SVIZ ne boste nikoli ostali brez informacij o pomembnem aktualnem dogajanju. Za vas dnevno objavljamo vse najpomembnejše informacije za področja vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture na spletni strani www.sviz.si, obveščamo vas preko sindikalnih zaupnikov v vaših zavodih, naročite pa se lahko tudi na mesečne e-Svizove novice, v katerih so zbrani utrinki iz dogajanja v sindikatu.

Družabna omrežja

Ste naklonjeni družabnim omrežjem? SVIZ lahko spremljate na Facebooku in Twitterju.