Ljubljana, 13. 10. 2022

Uskladitev premij KDPZ za javne uslužbence

V Uradnem listu RS št. 103/2022 je bil 29. 7. 2022 objavljen sklep o uskladitvi minimalne premije kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja za javne uslužbence, ki za zaposlene v javnem sektorju pomeni povišanje mesečne premije. Zneski usklajene premije se začnejo uporabljati z obračunom in plačilom premij za kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje za javne uslužbence za januar 2022.

Usklajeni zneski skupne pokojninske premije po premijskih razredihSpremljajte višino mesečnih vplačil svojega delodajalca in višino prihrankov pri Modri

 

Vsi zaposleni v javnem sektorju imajo pri Modri zavarovalnici prihranke za pokojnino. Delodajalec mesečno vplačuje premije v sklad dodatnega pokojninskega zavarovanja.

V spletni storitvi e.Modra.si, lahko brezplačno spremljate in urejate svoje varčevanje za dodatno pokojnino. Poleg tega so vam na voljo informativni izračuni, s pomočjo katerih lahko preverite informativno višino dodatne pokojnine po upokojitvi.

Pred prvim vstopom v e.Modra.si je treba opraviti registracijo, ki je mogoča z digitalnim potrdilom ali identifikacijsko kodo, ki jo najdete tudi na potrdilu o stanju na računu ali pa zanjo ponovno zaprosite v samem postopku registracije.

Privarčevana sredstva so predmet dedovanja. Ste že določili upravičence?

Vaši prihranki v skladu dodatnega pokojninskega zavarovanja so predmet dedovanja. Že ob sklenitvi zavarovanja lahko določite upravičence za primer smrti, ki bi v primeru najhujšega dobili izplačano odkupno vrednost privarčevanih sredstev.

Upravičence za primer smrti pa lahko določite tudi kasneje. Najhitreje to lahko storite v spletni storitvi e.Modra.si.

Za vsa vprašanja so vam na voljo svetovalci Modre zavarovalnice na 080 23 45 ali info@modra.si.

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar