Ljubljana, 3. 1. 2024

Uskladitev premij KDPZ za javne uslužbence

V Uradnem listu RS št. 133/2023 (stran 12396) je bil 27. 12. 2023 objavljen sklep o uskladitvi minimalne premije kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja za javne uslužbence, ki za zaposlene v javnem sektorju pomeni povišanje mesečne premije. Znesek minimalne premije se s 1. januarjem 2024 uskladi s koeficientom rasti povprečne plače, izplačane zaposlenim pri pravnih osebah v obdobju januar-oktober 2023, v primerjavi z enakim obdobjem lani. Indeks znaša 110, tako da znesek minimalne premije kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja za javne uslužbence znaša 38,63 EUR.

Tabela z novimi usklajenimi zneski skupne pokojninske premije po premijskih razredih od 1. januarja 2024 je na voljo na naši spletni strani ter tudi na spletni strani Modre zavarovalnice.

Zneski usklajene premije se začnejo uporabljati z obračunom in plačilom premij za kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje za javne uslužbence za januar 2024 (torej s plačilom  premij v mesecu februarju).


Spremljajte in urejajte svoje pokojninsko zavarovanje

Svoje varčevanje pri Modri zavarovalnici lahko sicer spremljate in urejate brez osebnega obiska poslovalnice. Vsi njihovi varčevalci imajo na voljo spletni vpogled v svoje varčevalne police. Spletna storitev je brezplačna, pred prvim vstopom je treba le opraviti registracijo.

Kaj omogoča spletna storitev e.Modra.si?

· Spremljanje mesečnih vplačil in gibanje privarčevanih sredstev za pokojnino;

· določanje oz. spremembo upravičencev za primer smrti;

· urejanje varčevanja in spreminjanje osebnih podatkov;

· spremljanje pomembnejših obvestil in novosti s področja dodatnega pokojninskega zavarovanja;

· izdelavo osebnih informativnih izračunov ter

· neposredno komunikacijo s svetovalci Modre zavarovalnice.

Registracija je hitra in preprosta, možna tudi z digitalnim potrdilom.

Vstopite v e.Modra.si

 

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar