Ljubljana, 13. 2. 2018

V Ljubljani izobraževalke in izobraževalci iz vse Slovenije

sporočilo za medije!

 

NA KONGRESNEM TRGU IZOBRAŽEVALKE IN IZOBRAŽEVALCI IZ VSE SLOVENIJE

Ob jutrišnjem množičnem prihodu zaposlenih v vzgoji in izobraževanju na protestni shod v Ljubljano SVIZ opozarja na oviran promet ter prosi za razumevanje in strpnost.


Ljubljana, 13. februarja 2018 – Ob jutrišnji splošni stavki v vzgoji in izobraževanju bo v organizaciji Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) od 12. ure potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani tudi protestni shod izobraževalk in izobraževalcev »Za vzgojno-izobraževalno delo enako plačilo!«.

Glede na pričakovano zelo množično udeležbo na protestnem shodu na največjem ljubljanskem trgu, ki jo bodo spremljali tudi prihodi velikega števila avtobusov iz vse Slovenije v središče Ljubljane, SVIZ pričakuje na mestnih vpadnicah in v samem mestu v urah pred začetkom dogodka upočasnjen in občasno tudi oviran promet. Udeleženke in udeleženci shoda bodo izstopali z avtobusov na številnih postajališčih v mestu in odhajali proti Kongresnemu trgu, kar bo prav tako vplivalo na oteženo gibanje po Ljubljani. SVIZ ob predstavljenih okoliščinah vse prebivalke in prebivalce Ljubljane ter druge, ki bodo jutri v mestu, prosi za razumevanje in se jim opravičuje za vse morebitne nevšečnosti,  obenem pa poziva k previdnosti in strpnosti, da bo dogodek izpeljan mirno in varno za vse.

SVIZ Vlado RS že zelo dolgo poziva, naj preneha z varčevanjem v vzgoji in izobraževanju ter ustrezno ovrednoti delo zaposlenih na teh področjih, a se razlike v vrednotenju vzgojno-izobraževalnega dela – ter tudi raziskovalnega dela in dela v kulturi – glede na druge primerljive poklice v javnem sektorju v naši državi v zadnjih letih le še povečujejo. Slovenska oblast ta dejstva pozna, a jih je do zdaj zavestno vsakokrat prezrla in SVIZ primorala v splošno stavko v vzgoji in izobraževanju. S tem skrajnim sredstvom sindikalnega boja želi SVIZ končno zaustaviti trend marginalizacije vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njih.