Ljubljana, 22. 1. 2019

V soboto že 5. prvenstvo SVIZ v veleslalomu

Zadnja januarska sobota postaja tradicionalno namenjena prvenstvu članic in članov SVIZ v veleslalomu. Letošnje tekmovanje, že 5. po vrsti, ki ga pripravlja organizacijski odbor pod vodstvom Jelke Velički, predsednice GO SVIZ in obenem predsednice območnega odbora SVIZ Velenje, se bo odvilo v soboto, 26. januarja, v smučarskem centru Golte. Ta leži nad Mozirjem, od koder je je lep razgled na Savinjsko dolino, Savinjske Alpe in vzhodne Karavanke.

Sprejem tekmovalcev bo potekal na spodnji postaji nihalke v vasi Žekovec ob  7.30 uri. Od tu bo sodelujoče gondola odpeljala do hotela Golte na nadmorsko višino 1410 m. Po kratkem druženju in ogrevanju ob kavi in čaju ter zajtrku bo ob 8.30 uri navzoče pozdravila predsednica OO SVIZ Velenje Jelka Velički, sledi razdelitev štartnih številk, ogled proge in ob 9.30 uri pričetek tekmovanja. To bo potekalo na smučarski progi Blatnik, ki je dolga 650 metrov. Razglasitev rezultatov bo ob 13.30 uri na terasi hotela Golte, bodo pa lahko tekmovalci že od konca tekmovanja tudi prosto smučali, saj bodo prejeli dnevne smučarske karte. Poskrbljeno bo seveda tudi za kosilo in po razglasitvi najboljših za druženje ob glasbi do 16. ure.

Tekmovanje bo potekalo v štirih starostnih kategorijah, ločeno po spolu (moški in ženske) in  ekipno po območjih 

1. kategorija: letnik 1984 in mlajši
2. kategorija: letnik 1983 do 1974
3. kategorija: letnik 1973 do 1964
4. kategorija: letnik 1963 in starejši

Zmagovalna ekipa bo prejela prehodni pokal in ga imela v lasti do prihodnjega 6. prvenstva   SVIZ–a v veleslalomu.

Letos se bo v veleslalomu pomerilo 318 članic in članov, udeležba pa bo najštevilčnejša doslej, saj organizatorji pričakujejo približno 550 udeležencev (poleg tekmovalcev še spremljevalcev in navijačev) s 17 območnih odborov.