Ljubljana, 5. 3. 2019

Varno na spletu in s sodobno tehnologijo

Prihodnji teden, v sredo, 13. marca 2019, Arnes začenja z deseto izvedbo spletnega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOST-V. V tečaj ste vabljeni vsi, saj pokriva široko paleto vsebin, ki jih potrebujemo pri svojem delu in v zasebnem življenju. Veliko je tudi vsebin, ki bodo zanimale predvsem starše, največ specializiranih vsebin pa je namenjenih zaposlenim v šolstvu.

Na tečaj se je mogoče prijaviti prek spletnih skupnosti na portalu SIO. Za prijavo uporabite AAI-račun, lahko se prijavite tudi z običajnim profilom, ki ga ustvarite.

Ključ za vstop v tečaj je mooc2019marec. Prijave na tečaj so že odprte.

Cilj Arnesovega tečaja o varni rabi interneta in sodobne tehnologije je, da udeleženci usvojijo digitalne kompetence. Še posebej je namenjen učiteljem, ki lahko znanje prenašajo na mlajše generacije. Te so res rojene v digitalno dobo, a imajo le zelo »površinsko« znanje rabe tehnologije, ki jih obkroža.

Informacijsko-komunikacijska tehnologija je navzoča na vsakem koraku. Kraja gesel, izsiljevalski virusi in spletno nasilje so le nekateri izmed pojavov, s katerimi imajo stik zaposleni v šolstvu. Na tečaju se boste naučili pravilno in učinkovito soočati s problemi, povezanimi z internetom in sodobno tehnologijo.

Tečaj poteka tri zaporedne tedne, tedensko obremenitev pa uporabniki prilagajate svojim željam in potrebam. Vsebine so prilagojene tako tistim, ki imajo osnovno znanje o tematiki, kot tudi zahtevnejšim uporabnikom.

Vljudno vabljeni, da se tečaja udeležite.