Ljubljana, 5. 2. 2024

Za ohranitev kakovostnih samostojnih vrtcev v Ljubljani!


sporočilo za medije!
 

ZA OHRANITEV KAKOVOSTNIH SAMOSTOJNIH VRTCEV V LJUBLJANI!
 
Sviz je med zaposlenimi v ljubljanskih javnih vrtcih začel z zbiranjem podpisov pod peticijo.

 

Ljubljana, 5. februar 2024 – Na pobudo sindikalnih zaupnic in zaupnikov Sindikalne konference predšolske vzgoje Območnega odbora Sviza Ljubljane in okolice je bilo oblikovano besedilo peticije Za ohranitev kakovostnih samostojnih vrtcev v Ljubljani!, ki ga je nato potrdil tudi Glavni odbor Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) kot najvišji organ sindikata med dvema kongresoma. Peticija povzema ključne točke nestrinjanja, ki jih je Sviz že izrazil in utemeljil ter posredoval Mestni občini Ljubljana v luči njene namere po ukinitvi samostojnih javnih vrtcev v občini ter ustanovitvi enega megavrtca. Z besedilom peticije je Sviz seznanil tudi predsednico RS Natašo Pirc Musar, predsednika Vlade RS dr. Roberta Goloba in ministra za vzgojo in izobraževanje dr. Darja Feldo.

K peticiji »Za ohranitev kakovostnih samostojnih javnih vrtcev v Ljubljani!« so se že podpisali vodstvo sindikata ter članice in člani Glavnega odbora, k podpisu in s tem opredelitvi proti ukinjanju kakovostnih samostojnih vrtcev pa je sindikat povabil članice in člane Sviza ter tudi ostale zaposlene v ljubljanskih vrtcih. Zbiranje podpisov bo trajalo predvidoma do konca prihodnjega tedna.

Sviz je ob tem svoje zaupnike ter člane v ljubljanskih vrtcih pozval, naj o vseh morebitnih težavah ali kakršnemkoli poskusu oviranja podpisovanja peticije takoj seznanijo organe sindikata. Svoboda izražanja je v naši državi namreč ustavno zagotovljena pravica, zato bi kakršnokoli nagovarjanje, omejevanje ali oviranje te svobode pomenilo kršitev Ustave Republike Slovenije.

 

X X X X X


Sandi Modrijan,
tiskovni predstavnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije

 

 

Komentarji
Trenutno ni komentarjev!
Vaš komentar